Het is koud, het regent te vaak en ik zag in de spiegel dat ik nu ook rimpels krijg rond mijn mond. Vervolgens sla ik de krant open en lees een alarmerend bericht over scheurtjes in de kerncentrale bij Doel, die bovendien toch al een doelwit kan zijn van terroristische aanslagen. Gelukkig zorgen minister Edith Schippers en haar ministerie goed voor de bevolking. Dus is er een extra lading jodiumpillen besteld. Niet alleen voor zwangeren en kinderen maar álle mensen tot veertig jaar. Kon ik me net nog ophalen aan het goede voorbeeld van voetballer John de Wolf, die mij me weer nuttig voor de maatschappij moet doen voelen, nu weet ik hoe er werkelijk over vijftigplussers wordt gedacht! Chagrijnig check ik internet op jodiumpillen en wordt gered door een missive van de gemeente Dinkelland. Boven de veertig heeft jodium gewoon geen voordelen maar wel nadelen. Pfffff, dát hadden ze eerder mogen schrijven. Tegelijkertijd belt mijn dochter met de aanhef “Maaaaâm…” Ik voel een hulpvraag aankomen. En de zon breekt ook door.