Het doet me denken aan de film The invasion of the bodysnatchers. Ons menselijk lichaam is overgenomen door de smartphones. Het is zelfs zo erg dat in een aantal landen al is overgegaan tot het aanbrengen van ledlicht in het wegdek. Zodat ook mensen die met de blik op hun telefoonscherm het opvalt dat het verkeerslicht op rood is gesprongen. En dan hebben we het niet over het horkerige gedrag van deze groep  ‘smombies’, smartphone zombies, die voordat ze bij het stoplicht zijn tegen je aanlopen op de stoep of je omver fietsen, omdat ze niet uit hun doppen kijken. Die zitten namelijk met allerlei trendy kleurtjes in hun oren! Inmiddels kan ook ik me niet meer voorstellen hoe een leven zonder telefoon er ooit uitgezien heeft. Dus ik tel mijn zegeningen. Een smartphone versterkt mijn veiligheidsgevoel, het is handig met het vinden van de weg en als ik een boodschap ben vergeten door te geven. En de hiaten in mijn geheugen worden opgevuld met mobiel internet. Maar er zijn grenzen. Dus nee, hij gaat niet mee naar de wc.