Ze is fotomodel, bestiert websites over totaal uiteenlopende onderwerpen als het maken van hoeden, mode en de band tussen mens en paard. Dat maakte ons nieuwsgierig naar de drijfveren van Marga van der Vet (57). “Ik ben het bewijs dat je niet per se jong en mooi hoeft te zijn om je dromen te verwezenlijken. Dat kan ook nog boven de 50 jaar!”

‘Dat kan ik ook’

De grootste kniesoor wordt nog aangestoken door het enthousiasme van Marga van der Vet en dat is precies wat ze wil bereiken. “Ik was 43, mijn twee kinderen werden groot en ik wilde meer dan alleen maar huisvrouw zijn,” legt ze uit. In de sportschool in het oosten van ons land maakte ze kennis met fanatieke sporters die zichzelf door professionals lieten fotograferen. “Dat kan ik ook,” bedacht ze.  

Het resultaat van het model staan postte ze op websites als het Duitse Modelkarteien Modelmayhem. “Een soort Tinder voor wie model wil worden,” vergelijkt ze om er onmiddellijk aan te vullen: “Maar dan zonder seks!” Zo kwam Marga van der Vet in contact met make-up artiesten, fotografen en commerciële opdrachtgevers.

Aandacht voor zogenaamde best agemodellen als Marga van der Vet groeit. Foto:HPfotograaf

Zelfvertrouwen

Het gaf precies de impuls aan haar leven die ze zocht. “Door model te staan, tankte ik zelfvertrouwen. En dat gun ik andere vrouwen van mijn leeftijd ook. De aandacht voor zogenaamde ‘best age-models’ zoals ik groeit.” Niet dat de euro’s beginnen te rollen maar kennis maken met een andere wereld is ook een waardevolle ervaring. ‘Time For Print’ heet dat in de modellenwereld. “Je krijgt mooie foto’s van je zelf en wie weet krijgt iemand anders ze ook onder ogen. Zo heb Ik heel wat uiteenlopende klussen gedaan, soms ook in het buitenland.”

Digitale kloon

Jammer dus dat AI, Artificial Intelligence, ook zijn intrede in de modellenwereld heeft gedaan, constateert Marga van der Vet. “Ik kreeg een verzoek van een modellenbureau om 25 foto’s van mezelf op te sturen. Daarvan maakt een Chinees bedrijf dan een digitale kloon,” schrijft ze op haar website Margastyle.com. Hoeft ze niet eens haar bed meer uit te komen voor een afspraak….

Van Marga van der Vet gaan we nog meer horen….

Gelukkig vindt Marga nog veel meer dingen leuk om te doen. Zo is ze meer dan handig met naald en draad, waardoor ze inmiddels samen werkt met een aantal bedrijven, waaronder naaimachinefabrikant Bernina. Met andere enthousiaste lezers, richtte ze ook een website op, waar boeken uit alle genres worden besproken. En dan hebben we nog niet eens over haar paardenhobby die ze eveneens heeft vertaald naar een website.

Boven de vijftig tijd om je terug te trekken? Niet voor Marga van de Vet. Van deze charmante duizendpoot gaan we in de toekomst nog veel meer horen!

Meer lezen over smaakmakers in de mode

Marga van de Vet hoort thuis in het rijtje smaakmakers in de mode die we in de serie ‘Hemd van het lijf’ aan het woord lieten. Zoals Ineke Otte en Lia van Hengstum. Van modeblogger Misja B. kwam zelfs een boek uit: Oog voor stijl. Op zoek naar je eigen stijl? Marlies Mielekamp gaf er 7 tips voor.

Openingsfoto: uit eigen bezit Marga van der Vet.