Meerdanvijftig is een platform voor en door meer-dan-vijftigers! De leden van ons team stellen zich voor:

Stella Ruisch

Stella Ruisch hanteert de pen al van jongs af aan. Van de schoolkrant stapte ze in 1976 over naar De Telegraaf als leerling-journaliste. Per 1 januari 2016 verliet ze de krant, nadat ze er als chef en uiteindelijk (eerste vrouwelijke) adjunct-hoofdredacteur had gewerkt. Nu heeft ze eindelijk de ruimte om een duik te nemen in het nieuwe schrijven en publiceren. Wat de overheid propageert; een levenlang leren, voert zij uit.

Wiette van Klingeren

Wiette van Klingeren werkte jarenlang mee in het textielbedrijf van haar man. Het was een hectische tijd, waarin ze ook nog zorgde voor hun twee dochters en een studie cultuurwetenschappen probeerde af te ronden. Dus nu is het tijd voor haar om te genieten. Van de kleinkinderen, van de hond, de tuin, van boeken, films en musea. Wiette is inmiddels haar eigen website begonnen: Wietteweetwat.nl. 

Kees Rooze

Kees Rooze werkte jarenlang in het bedrijfsleven maar in zijn hart is hij de schone kunsten toegedaan. Hij maakt muziek, zingt, schildert en fotografeert. Hij raakte enthousiast door de vakfotografen in zijn vriendenkring. “Iedere keer dat ik de camera in mijn handen heb vind ik het een belevenis of de mensen goed reageren en of de ideeën die ik heb over fotograferen gerealiseerd worden.” Kees draagt vooral visueel bij aan Meerdanvijftig.nl.

Marlies Mielekamp

Marlies Mielekamp werkte in de gezondheidszorg tot zij in 1999 de opleiding Tijdschrift journalistiek op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek voltooide. Vanaf die tijd is ze freelance journaliste voor tijdschriften en kranten. Ook was ze van 2005 tot 2007 hoofdredacteur van het tijdschrift Onkruid. In 2012 kwam haar boek Kazernekind uit. Ze reageerde op de oproep om mee te werken aan ‘Meer dan vijftig’ omdat schrijven haar lust en haar leven is. Vooral voor deze doelgroep!

Karin de Lange

Karin de Lange werkte 22 jaar in het maatschappelijk werk. Tegenwoordig studeert ze cultuurwetenschappen; ze is bezig met haar masterscriptie. Daarnaast verzorgt ze in Amsterdam rondleidingen op het gebied van moderne architectuur in Slotermeer en de Kolenkitbuurt en langs de grachten over het Nederlands slavernijverleden. Karin schrijft samen met Wiette van Klingeren over met name boeken, films en architectuur.

Brigitte Leferink

Brigitte Leferink heeft naast haar baan als wethouder een communicatiebureau Schrijven, spreken en meer. Ze geeft cursussen creatief schrijven en treedt op als spreker en dagvoorzitter. In het theater in haar woonplaats is ze interviewer van bezoekende auteurs. In 2018 verscheen een bundel autobiografische columns. Haar passie voor schrijven deelt ze graag met de lezers van Meerdanvijftig.

Wendy Voois

Wendy Voois is al haar hele leven dol op verhalen, in woord en beeld.
Dieren hebben een grote plek in haar hart en in haar leven. Haar hond, de Friese Stabij Bink, zou ze dan ook voor geen goud willen missen.
Nadat zij jarenlang haar strepen verdiende als (zelfstandig) projectmanager in design- en communicatieland is na een ingrijpende heupoperatie de tijd gekomen het roer definitief om te gooien.
En dus gaat Wendy op onderzoek uit om haar vele talenten op een andere manier vorm te geven. Koken, fotografie, reizen, beeldende vormgeving en schrijven wil ze in het vervolg combineren met haar enorme liefde voor dieren. Samen met Bink, uiteraard!
Op Meerdanvijftig.nl gaat zij dit avontuur met ons delen.