Over de auteurs

[thb_gap height=”30″][thb_title title=”Dit zijn de auteurs van meerdanvijftig.nl”]
[thb_image image=”274″ img_size=”thumbnail”]

Stella Ruisch

Stella Ruisch hanteert de pen al van jongs af aan. Van de schoolkrant stapte ze in 1976 over naar De Telegraaf als leerling-journaliste. Per 1 januari 2016 verliet ze de krant, nadat ze er als chef en uiteindelijk  (eerste vrouwelijke) adjunct-hoofdredacteur had gewerkt. Nu heeft ze eindelijk de ruimte om een duik te nemen in het nieuwe schrijven en publiceren. Wat de overheid propageert; een levenlang leren, voert zij uit.

[thb_gap height=”30″]
[thb_image image=”382″ img_size=”thumbnail”]

Wiette van Klingeren

Wiette van Klingeren werkte jarenlang mee in het textielbedrijf van haar man. Het was een hectische tijd, waarin ze ook nog zorgde voor hun twee dochters en een studie cultuurwetenschappen probeerde af te ronden. Dus nu is het tijd voor haar om te genieten. Van de drie kleinkinderen, van de hond, de tuin en het nog flink te verbouwen huis in Frankrijk, van boeken, films en musea. Wiette schrijft samen met Karin de Lange over met name boeken, films en architectuur.

[thb_gap height=”30″]
[thb_image image=”381″ img_size=”thumbnail”]

Kees Rooze

Kees Rooze werkte jarenlang in het bedrijfsleven maar in zijn hart is hij de schone kunsten toegedaan. Hij maakt muziek, zingt, schildert en fotografeert. Hij raakte enthousiast door de vakfotografen in zijn vriendenkring. “Iedere keer dat ik de camera in mijn handen heb vind ik het een belevenis of de mensen goed reageren en of de ideeën die ik heb over fotograferen gerealiseerd worden.”  Kees draagt vooral visueel bij aan Meerdanvijftig.nl

[thb_gap height=”30″]
[thb_image image=”1250″ img_size=”thumbnail”]

Marlies Mielekamp

Marlies Mielekamp werkte in de gezondheidszorg tot zij in 1999 de opleiding Tijdschrift journalistiek op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek voltooide. Vanaf die tijd is ze freelance journaliste voor tijdschriften en kranten. Ook was ze van 2005 tot 2007 hoofdredacteur van het tijdschrift Onkruid. In 2012 kwam haar boek Kazernekind uit. Ze reageerde op de oproep om mee te werken aan ‘Meer dan vijftig’ omdat schrijven haar lust en haar leven is. Vooral voor deze doelgroep!

[thb_gap height=”30″]
[thb_image image=”2614″ img_size=”thumbnail”]

Ellen Groenveld

Ellen is cultureel-ondernemer en signaleert en combineert trends uit de retail met kennis en ervaring uit de museumwereld. Ellen woont in Amsterdam samen met haar gezin en hond Ruby. Voor MeerdanVijftig.nl schrijft Ellen vooral over musea en tentoonstellingen. Ellen blogt ook voor haar eigen site cultuurenretail.nl.

[thb_gap height=”30″]
[thb_image image=”2762″ img_size=”thumbnail”]

Mirelle Nunes

Mirelle Nunes, kunsthistorica en erfgoedspecialist, geeft verdiepende lezingen bij actuele tentoonstellingen. Daarnaast is zij rondleidster bij diverse musea. Deze werkzaamheden voert zij uit onder de naam Kunst uit Zeist. Mirelle zal de bezoekers van Meerdanvijftig.nl schrijvenderwijs meenemen naar tentoonstellingen die een bezoek waard zijn.

[thb_gap height=”30″]
[thb_image image=”377″ img_size=”thumbnail”]

Karin de Lange

Karin de Lange werkte 22 jaar in het maatschappelijk werk. Tegenwoordig studeert ze cultuurwetenschappen; ze is bezig met haar masterscriptie.  Daarnaast verzorgt ze in Amsterdam rondleidingen op het gebied van moderne architectuur in Slotermeer en de Kolenkitbuurt en langs de grachten over het Nederlands slavernijverleden. Karin schrijft samen met Wiette van Klingeren over met name boeken, films en architectuur.

[thb_gap height=”30″]