Wij zijn meer meer dan vijftig

De opmerking raakte me recht in het hart. “Voor jou is het niet zo erg: Straks krijgt je dochter een kind, kun je mooi oppassen!” Net als zoveel andere bedrijven, werd mijn onderneming gereorganiseerd en dat betekende dat er voor mij na  39 jaar een einde kwam aan mijn dienstverband. 

De reactie van mijn collega klonk echter als de echo van mijn buurvrouw meer dan 30 jaar geleden die bij het vernemen van mijn zwangerschap zei: “Leuk, dan kunnen we ‘s ochtends samen koffiedrinken!”  En mijn reactie is al die jaren later nog hetzelfde. Mijn haren gaan er recht van overeind staan. Ik houd zielsveel van mijn 3 volwassen kinderen en straks ongetwijfeld evenveel van mijn kleinkinderen maar ik sta het liefst midden in de maatschappij en zit liever niet tussen de vier muren.

Dat kan op vele manieren, weet ik ook van mijn vele leeftijd- en lotgenoten.  We bulken van de vaardigheden en qua gezondheid zijn de meesten van ons de nieuwe veertigers.  We houden van reizen, van lekker eten en drinken. Velen van ons lezen veel en gaan graag naar tentoonstellingen. Maar die 7 miljoen Nederlanders boven de 50 in 2020 steken net als ik ook nog maar wat graag hun handen uit de mouwen, betaald of onbetaald! Vandaar dat ik met deze site ben begonnen. We zijn immers méér dan onze leeftijd.