Zijn vrouw plaagt hem wel eens met de opmerking “Kom je nog wel verder dan de middenstip?” maar zijn voetbalclub Geinburgia is nog steeds blij met hem als scheidsrechter. Elke zondag in het voetbalseizoen, vertrekt Jaap de Groot (64) met in zijn tas zwart broekje, geel shirt en zijn fluitje. “Als ik op het voetbalveld sta, dan ben ik gelukkig.”

Gehuild na kijkoperatie

“Voetballen heb ik van jongs af aan gedaan. Het is mijn lust en mijn leven. Tegen mijn vrouw zei ik dat ik een kind voor mijn 30ste wilde, kon ik nog met hem voetballen. Vlak nadat mijn tweede kind, zoon Erik werd geboren, raakte ik echter zwaar geblesseerd. Ik was 34 en ik heb gehuild na de kijkoperatie. Mijn kniebanden waren afgescheurd. De prognose van de arts was dat er geen sport voor me over zou blijven, behalve schaken. Maar dat bleek gelukkig mee te vallen.”

“Tegen de adviezen ben ik gaan tennissen”

in-beweging-voetbal-2

Met het tennissen ging het goed, dus keerde Jaap de Groot ook terug op het veld. Nu als fluitist.

“Van de dokter mocht ik alleen blijven hardlopen, maar ik ben tegen de adviezen toch gaan tennissen. Af en toe knikt en knakt het in mijn knie, waarvan de schijf wel door een operatie is vastgezet. Maar het gaat dus al 30 jaar goed. En omdat tennissen zonder problemen ging, ben ik ook weer het veld op gegaan. Nu als fluitist.

“Soms droom ik van voetbalveld, dan krijgt mijn vrouw een schop”

“Als ik niet zou kunnen sporten, dan kunnen ze me onder de groene zoden leggen. En niet alleen vanwege de beweging maar ook vanwege de gezelligheid. Niets leuker dan samen te sporten en na afloop een pilsje te drinken. Of samen naar een voetbalwedstrijden kijken. Zitten we voor de tv dan app ik ondertussen opmerkingen naar mijn maatjes. Want we zijn fan maar wel kritisch hè. Als ik lekker heb geslapen, dan droom ik dat ik weer aan het voetballen ben. Krijgt mijn vrouw wel eens een schop in bed, hahaha!”

Voor meer informatie: Voetbal.nl

In de rubriek In Beweging verschenen eerder:

Bootcamp heerlijk buiten

Golfen is meer dan knikkeren voor senioren

Bodyhoop is zwaarder dan hoelahoep

Gerrit Vooren fanatiek fitnesser

Hardloopster Bianca komt altijd vol energie terug

Koos de Rooy skeelert om te schaatsen