Niets doen zit bepaald niet in de aard van Netty Anjema (63) uit Purmerend. 80 uur per week werkte ze met haar man in de eigen zaak. En nu ze van hun pensioen mogen genieten, is ze niet van plan om achter de geraniums weg te kwijnen. In januari zouden ze 4 weken naar de wintersport te gaan, maar na de tweede week brak ze haar bovenarm zodanig dat het maanden zal duren voordat ze hem weer gewoon kan gebruiken. Gelukkig heeft ze nog haar vlinderhondje Bella. Blijft ze toch nog In Beweging!

Bella wil ook veel beweging

“Ik woon op 4 hoog in een flat maar ik ben zo ongeduldig dat ik niet wacht tot de lift eraan komt. Dan neem ik wel de trappen. Om maar iets over mijn karakter duidelijk te maken. En Bella past prima bij me, want ze wil overal mee naartoe. Als ik op de fiets ga, springt ze zó hup, het mandje in. Daarom hebben we ook voor een klein hondje gekozen. Ze weegt maar 3,7 kilo. Het ras heet officieel Epagneul Nain Continental. Je houdt het wel op vlinderhondje? Dat snap ik! Je hebt een variatie met staande en met hangende oren en Bella zit ertussen in.”

Ik laat haar 2x per dag uit

“22 jaar duurde het voordat ik mijn wens om een hond te hebben, vervuld zag. Mijn eerste was een Markiesje, Ivy. Mijn man Jaap hoefde geen hond maar toen we Ivy gingen ophalen en ze meteen bij hem op schoot sprong en zijn gezicht aflikte, was hij verkocht. Hij gaat met Bella naar de dierenarts, omdat ik niet van de prikken ben. Maar voor de rest is het mijn hond. Dus ik laat haar 2x per dag uit.”

Ik heb ook nog een paard, Tiësto

“Ik krijg weleens verbaasde reacties als ik vertel hoe ver ik met Bella kan lopen. Een rondje kan al ruim 5 kilometer zijn, maar ik loop met Bella ook rustig 10, 15 kilometer. Ze heeft net als ik haar beweging nodig. Daarnaast rijd ik nog paard en loop ik ook de 30 van Zandvoort. Ja, paardrijden kan ik nu even niet. Maar Tiësto; hij heet naar DJ Tiësto – de vorige eigenaar had nog een varken dat hij DJ noemde- is zelf ook geblesseerd. Net als ik.”

Voor skiën hoef je alleen maar helling af te glijden

“Of mijn man net zo sportief is, haha, nee hoor! Omdat we 4 weken gaan skiën? Daar hoef je alleen maar voor de helling af te glijden….Van de week moest ik voor controle naar het ziekenhuis en toen ben ik met Bella gaan lopen. En Jaap daarnaast op de fiets. Omdat ik tegen hem had gezegd: je gaat die 2 kilometer toch zeker niet met de auto!”