‘Een dag niks gemaakt, is een dag niet geleefd’ luidt mijn levensmotto.
Ik verheug me dan ook enorm op de beurs vol creativiteit die van 24 tot en met 26 maart wordt gehouden in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Tijdens ‘Creative Life’, laten maar liefst 120  bedrijven hun zelfgemaakte producten zien en zijn er tientallen workshops te volgen voor wie zelf aan de slag wil gaan. Het is dé plek om inspiratie op te doen.

Zelfs huisarts knutselde mee aan de keukentafel

creativiteit

Knutselen begon aan de keukentafel op zondagmorgen.

Jarenlang deed mijn keukentafel dienst als werkplek; de prachtigste kunstwerken werden er gemaakt. Mijn dochters én hun vriendinnen leefden zich uit met viltstiften, verf, lapjes, bolletjes wol, kwasten, lijm en oud verpakkingsmateriaal. Schoenendozen werden omgetoverd tot (prijswinnende!) kijkdozen. De verpakking van het jaarlijkse kerstpakket werd binnen een mum van tijd omgebouwd tot een huis waar (zelfgemaakte) kerstengeltjes ’s nachts hun oogjes konden sluiten. Fantastische feestjurken werden gemaakt van schilders folie, en een oude platenspeler kreeg een tweede leven als ijsbaan met rondrijdende schaatsers op weg naar de wereldtitel. Iedereen die langskwam werd aangestoken door het ‘knutsel-virus’. Zelfs de huisarts schoof aan om de ezel voor de kersstal uit te zagen. Wel nadat hij manlief had onderzocht, die met 40 graden koorts op de bank lag.

Creativiteit werd van hobby professioneel

 

Al dat geknutsel aan de keukentafel heeft z’n sporen nagelaten. Tegenwoordig heeft de oudste dochter, met het knutselmaatje uit haar jeugd, een goedlopend bedrijfje opgericht: ‘Little Things That Make You Happy’. Ze maken prachtige slingers op bestelling voor elke gelegenheid.

Handmade producten om te bewonderen en zelf te maken

creativiteit

Het begon met samen knutselen. Nu zijn de twee vriendinnen Wendie (links) en Marijn samen LTTMYH begonnen.

Natuurlijk zijn zij er ook, straks in de Werkspoorkathedraal. Op ‘Creative Life’ tonen ze hun vrolijke, gepersonaliseerde slingers, confetti-kaarten en giftcards. Leuk om hun werk van nabij te kunnen bewonderen. Evenals de vele andere ‘handmade’ producten in de shops van de overige makers. De posters, de tassen, kussens, vazen, foto’s en alle andere originele kunstwerken die uiteraard te koop zijn. Maar ze kunnen ook, na wat uitleg, zelf gemaakt worden.

creativiteit

gepersonaliseerde slinger voor Thijs, die ophield met werken en appels ging plukken in boomgaard.

Huiskamer om nieuwe ideeën op te doen

Want op de beurs is tevens een huiskamer, de ‘Creative Living’ ingericht. Hier worden presentaties, workshops en lezingen gegeven, zodat je niet alleen naar huis gaat met volle tassen, maar tevens met een hoofd èn een hart barstensvol nieuwe, leuke ideeën. In the ‘Creative Living’ zijn ook de bloggers te vinden. Zoals Monique, van HappyMakersBlog en Yvonne van Yvestown. Zij leiden onder andere het gesprek met illustratoren.  Aan de tekentafel is het mogelijk om aan te schuiven bij verschillende illustratoren, die je helpen je eigen talenten te verkennen.

Handletteren, fotostylen, breien en zeefdrukken

Tijdens de driedaagse beurs worden bijna 50 workshops gegeven; je kunt er onder andere leren handletteren, fotostylen, XXL-breien en zeefdrukken. Voor sommige workshops moet van tevoren worden ingeschreven, bij andere kan je gewoon aanschuiven als er plek is. Het kiezen uit zoveel leuks is nog het grootste probleem.

Ik heb me al ingeschreven voor workshop

Ik heb mezelf inmiddels verzekerd van een plekje aan tafel bij de workshop van Paper Den, waar ik ga leren met inkt een tekening te maken op basis van een foto. Als het resultaat maar enigszins in de buurt komt van de prachtige kaarten die Karen, de eigenares van Paper Den, zelf maakt, ben ik méér dan tevreden!

Meerdanvijftig.nl mag een beperkt aantal kaarten à raison van 15 euro weggeven. Schrijf uw in op onze nieuwsbrief (zie homepagina) en maak kans op een inspirerende dag in Utrecht!