Zoek op de term licht in Wikipedia en je weet zeker dat er meer tussen hemel en aarde is. Je kunt het meten in frequentie, in kracht maar ik zoek het liever in de emotie. Ik houd erg van mooi licht en steeds meer. Vermoedelijk omdat ik steeds meer licht nodig heb om iets te kunnen zien of lezen.

Ochtendzon gaat aan mij voorbij

Al dat mooie licht -en dat hoeft echt niet altijd een zonsondergang te zijn- vind ik bijzonder fotogeniek. Het mooiste licht is misschien wel net ná zonsopgang. Kan ook komen omdat de morgenstond misschien wel goud in de mond heeft maar ik meer een avondmens ben. Dus behalve in de winter gaat de ochtendzon vaak aan mij voorbij.
Ik herinner me dat een keer in een zomer voor 6 uur ben opgestaan. Speciaal om dat ochtendlicht te zien. De mensen in mijn omgeving zullen daaraan twijfelen, het zij zo. Het was nog voor het digitale tijdperk dus ik kan het niet aan de hand van een foto met datum en tijd bewijzen.