Zondag is het Moederdag. Ik herinner me een van mijn eerste ‘huldigingen.’  Moe van twee kleine kinderen werd ik op zondagochtend wakker. Gewekt met een kleiplateau met voetafdrukje van mijn oudste dochter en een versierd fotolijstje van karton van de jongste.

Zelfgemaakte cadeautjes

Ruim voordat Moederdag op de agenda stond werd er onder toezicht van de crècheleidsters al plaatjes geplakt en gevingerverft bij foto’s of voetafdrukken. Zelf gemaakte Moederdag-cadeautjes; dat zijn toch de beste.

Tijd en geld zijn schaars

Mijn meisjes (eigenlijk jonge vrouwen) willen mij nog wel graag verrassen. Maar tijd en geld zijn schaars. En mijn huis is inmiddels ook steeds opgeruimder geraakt. Er blijkt een causaal verband tussen hun tijd en geld en mijn opgeruimde huis. Gelukkig maar.

Geen spullen voor Moederdag

Ik wil eigenlijk geen spullen meer. En zeker niet voor Moederdag, ik wil graag meer tijd en even de aandacht van mijn meisjes. Daarom heb ik voor hen het volgende lijstje gemaakt voor cadeaus voor moederdag.

High tea

Moederdag

Een high tea uit oma’s servies. Wel even afstoffen graag.

Heel leuk zou ik het vinden om een eigen gemaakte high tea te krijgen. Een lekkere kop thee in het servies van mijn grootmoeder. Wel even afstoffen. En een zelfgemaakte warm chocolade cakeje en twee sandwiches van wittebrood met mayo en komkommer.

Bloemen van het veld

Samen bloemen plukken van het veld. Dat deden we vroeger ook. Een zorgvuldig geplukt boeket met wilde grassen,  gele morgenster en licht blauwe akker-vergeet-mij-nietjes. Dat is ook een mooi cadeau.

Moederdag

Bloemen van het veld en eigen frutsels.

Handmassage

Een handmassage mag ook. Maar wel één die 10 minuten duurt. Een lekkere crème gaat over mijn handen en masseert de Moederdag-aandacht erin  en al mijn moederzorgen even weg.

Wijze moeders

Soms lukt het allemaal niet. Geen cadeau of wat tijd van onze kinderen. Dan zijn we wijze moeders en kijken we met een glimlach naar een foto van tien jaar terug. Waar we een roze taart kregen die twee dames vol trots aan mij presenteerden. Dat was een goed moment. En een herinnering is ook een mooi cadeau voor Moederdag.