Ik start internet op de computer en ja hoor, daar is-ie weer: die vermaledijde werving voor een uitvaartverzekering. Doodziek word ik van pop-ups van uitvaartverzekeringen en dat is waarschijnlijk precies het sentiment waar die ondernemingen op uit zijn. Aangezien ik nog nooit het woord uitvaartverzekering via Google heb gezocht, vraag ik me af wat ze van me weten…Iets waardoor zij vinden dat ik onverwijld een uitvaartverzekering moet afsluiten?

Elke keer die uitvaartverzekering; je wordt er depressief van

Vandaag startte ik internet op en zag tot mijn grote blijdschap een advertentie van een brillenfirma, maar nog geen 10 seconden later was de uitvaartonderneming weer van de partij. Depressief zou je ervan worden, tenminste als je daarvoor gevoelig bent. Het is in ieder geval doodzonde van de tijd. De advertentie schreeuwt me toe, dat ik zeker niet ongerust moet worden over hoge uitvaartkosten. Wat denken die lui wel? Als het een beetje wil ga ik deze aardkloot voorlopig niet verlaten en dan zoek ik zelf wel uit hoe het moet. Doodmoe word ik ervan.

Denken ze dat je vrolijk wordt van het invullen van je geboortejaar?

Aan de ene kant willen de uitvaartverzekeraars dat je heel lang premie betaalt en aan de andere kant zinspelen ze wel al op je naderende einde. Zo’n wervingscampagne heeft op mij dus een averechts effect. Maar stel dat je minder lekker in je vel steekt? Dan ga je misschien toch je geboortejaar invullen, want dat willen ze graag. Denken ze dat je daar vrolijk van wordt of zo? Misschien dat ik een andere internetbrowser moet gebruiken of kom ik dan op hetzelfde dode spoor?

Er zijn wel veel uitdrukkingen met dood erin

Ooit zei mijn zwager toen wij over een poster van een uitvaartmaatschappij spraken “Ach wij hebben geen probleem, want wij zitten bij PC okay”. Maar goed, zand erover! Wel beschouwd zijn er wel veel uitdrukkingen met dood maar ik zou het op prijs stellen als ik daar niet iedere keer op internet aan herinnerd word. Het is in ieder geval een aanmoediging om níets over uitvaartverzekeringen op internet te zoeken.

Ik zoek op internet zeker geen begrafenismuziek

Ik heb geen camera op mijn beeldscherm en toch krijg ik het gevoel dat zij weten met wie zij te doen hebben. Op internet zoek ik wel veel muziek maar zeker geen begrafenismuziek, ondanks dat ik mineurakkoorden erg mooi vind. Mocht ik ooit toch in een bedrukte stemming een verzekering afsluiten, dan dus niet de firma die ik altijd als eerste op internet zie. Dat is DELAatste, waarmee ik in zee ga.

Foto: Kees Rooze