Kleding….. voor de één is het een zaak van levensbelang, terwijl een ander er zo min mogelijk tijd en geld aan wil besteden. Maar hoe je er ook naar kijkt; aan het begin van de dag staan we allemaal voor onze kledingkast. Wat trek jij vandaag aan? Dit keer kijken in Hemd van het Lijf mee met Alice Volker uit een klein dorpje onder het Utrechtse Woerden. Alice heeft twee dochters én maar liefst vijf kleinkinderen, waaronder een tweeling! Schilderen is haar lust en haar leven.

Schortentijd!

Ik ga schilderen vandaag. Logisch dat ik een spijkerbroek en een simpel truitje draag. Want daarover gaat een schort. Dat trek ik heel graag aan. Het herinnert mij aan de mode rond 1970. Schortentijd! Het liefst met bloemetjes. Verder ben ik dan op blote voeten. Dat werkt heerlijk op het vinyl.

Niet te netjes

Favoriete kleding heb ik eigenlijk niet. Ik draag alles. Het is bij mij mijn stemming en gelegenheid die de combinatie bepaalt. Niet te netjes. Dat is mijn stijl niet. Ik trek het liefst iets stoers met iets liefs aan.

 

Een plaatje op het hangertje

Je hebt van die kledingstukken die je koopt omdat ze er zo mooi uitzien. Al een plaatje op het hangertje! Dus bewaren. Deze jurk heb ik één keer gedragen. Hij heeft drie lagen stof. Stond prachtig maar ik had toen te weinig lef. Te bloot en te opvallend. Misschien dragen mijn dochters hem nog eens.

De spiegel zegt ’te oud’

Hoewel je alles kunt krijgen in maat 40 kan ik helaas niet alles meer dragen wat ik uit de rekken kies. Sommige kledingstukken zijn echt voor jonge meisjes. Zoals jurkjes met strakke taille en retrowijde rokken. Of hele korte rokjes. Ik ga soms nog wel aanpassen, want dan vind ik het zo leuk! Maar de spiegel zegt dan: “ Dat kan niet meer. Te oud!”

Geen voorkeurswinkel

Vroeger kocht ik graag bij Mac & Maggie. Gaaf! En als ik het thuis liet zien moest het vaak terug gebracht. Man en puberdochters vonden het te hip!
Ik heb geen voorkeurswinkel. Ik draag wat duurdere kledingmerken (b.v. Expresso) en goedkoop (b.v. H&M) door elkaar. Dat bevalt prima.