In de Werkspoorkathedraal in Utrecht is dit weekend (24,25, en 26 maart) het nieuwe event ‘Creative Life’ te bezoeken. Méér dan honderd creatieve bedrijven laten hun zelfgemaakte producten zien.

Voor inspiratie en ideeën.

Deze eigentijdse beurs is een paradijs voor iedereen die het leuk vindt om zelf dingen te maken. Een rondgang langs de meer dan honderd deelnemende bedrijven levert een schat aan inspiratie en ideeën op.

Een beurs barstensvol creativiteit

Bij binnenkomst in het stoere gebouw ben ik erg onder de indruk van de enorme industriële hal. Waar vroeger imposante staalconstructies werden vervaardigd, zoals treinen en bruggen, worden nu evenementen georganiseerd. Dit weekend is de hal barstensvol creativiteit.

Op Creative Life vertellen deelnemers enthousiast over hun bijzondere producten.

Creative Life; een schatkamer

Ik kijk mijn ogen uit op alle originele, met zorg gemaakte handmade producten. Unieke tassen van leer met bijpassende portemonnees, maar óók gebreide exemplaren, bedrukte kussens, zelfontworpen behang met bijpassende stoffen, leren schorten, sieraden en stempels, slingers en kaarten; een schatkamer is opengegaan.

Doe het lekker zelf

Alles is te koop, maar het is ook mogelijk om workshops te volgen waar je uitleg krijgt over hoe je al dit moois zélf kunt maken. Ik volg een workshop bij ‘PaperDen; handmade illustrations’. Gezeten rond een tafel legt Karen uit hoe we van een foto een simpele inkttekening kunnen maken. Geconcentreerd ga ik aan de slag; een uur lang vergeet ik alles wat er om mij heen gebeurt.

Op de Creative Life beurs volgt Wiette een workshop Handmade illustrations bij Paper Den.

Eco-friendly rijk worden

Bij het kraampje van Jurianne Matter bewonder ik de kaarten met pop-out engeltjes en bootjes in de meest prachtige kleuren. “En allemaal eco-friendly” vertelt de enthousiaste ontwerpster. “Ik hoef toch niet rijk te worden over de rug van Moeder Natuur?”


Op Creative Life is genoeg groene inspiratie te vinden. Leuk voor in de lente!

Tuintje in een fles

Zij is niet de enige deelnemer die de natuur een warm hart toedraagt; bij verschillende kraampjes op de beurs is een belangrijke rol voor planten weggelegd. Bij het Groenlab raak ik in gesprek met fotografe Marianne Hope, die druk bezig is om een klein tuintje in een fles aan te leggen. “Wat een leuke beurs hier, ik ben meteen aan het tuinieren geslagen.”

Op Creative Life leren hoe je een tuintje in een fles maakt.

Gerda de Geranium mag mee naar huis

En bij Werk aan de winkel leer je planthangers knopen én kun je bij de 2e Kneus een afgedankte plant te adopteren. Als je hem een naam geeft mag je hem gratis mee naar huis nemen. En zo keer ik met een hoofd vol inspiratie en ideeën, en met Gerda de Geranium onder mijn arm, huiswaarts.

Bij Werk aan de Winkel geef je planten een naam!

Kijk ook op: 

www.creativelife.nl

www.juriannematter.nl

www.paper-den.nl

Little Things That Make You Happy: www.etsy.com/shop/lttmyh

www.hetgroenlab.nl

www.WerkaandeWinkel.eu