Het was niet gemakkelijk de finalisten te kiezen uit de vele kandidaten die u ons heeft opgegeven naar aanleiding van onze oproep: Wie wordt de Meerdanvijftiger 2016?; de verkiezing die Meerdanvijftig.nl in samenwerking met Plus Magazine en de 50PlusBeurs organiseert.  Uiteindelijk hebben we een weging gemaakt van de aantal keren dat iemand werd genoemd, de motivatie en de leeftijd. Ook al zijn we het helemaal met u eens dat u zich ook door een 80-jarige geïnspireerd kunt voelen (of iemand die inmiddels al is overleden, zoals werd geschreven), vonden we het toch belangrijk dat de Meerdanvijftiger 2016 aansluiting heeft bij de leeftijdsgroep.

Anita: tv en goede doelen

Dat kan je zeker zeggen van Anita Witzier (54), presentatrice van talloze tv-programma’s maar natuurlijk het meest bekend van Memories. Daarnaast zet ze zich ook in voor een aantal goede doelen, waarvan de meest bekende het Reumafonds. Anita Witzier lijdt zelf ook aan reumatoïde artritis.

Annemarie:  kan zo de politiek in

Annemarie van Gaal (53) staat ook bij velen op het lijstje. Omdat ze voor een basisinkomen voor 60plussers pleit, denk je dan bijvoorbaat. Maar eigen belang stond bij de inzenders niet voorop. Wél grote bewondering voor een vrouw die zichzelf heeft opgewerkt. En met haar goede, financiële en praktische ideeën, kan ze zo ook de politiek in, vindt u.

Bartho: leeftijd is slechts getal

Bartho Braat (66) inspireert u ook en niet als de acteur uit Goede Tijden, Slechte Tijden maar als de man die op zijn 66ste nog meedoet aan Expeditie Robinson. “Hij maakt duidelijk dat leeftijd maar een getal is”, motiveert de 71-jarige nog werkzame Frederique van Daalen, die zelf in 2006 nog tot de meest verleidelijke 50plusser op de 50PlusBeurs werd verkozen.

John: ook vanwege zijn voetbalcarrière

Dat John de Wolf (53) door de overheid is gekozen als boegbeeld voor werkend 50plus vinden inzenders ook een goede keuze. Maar één inzender roemde hem ook voor zijn succes als trainer bij Excelsior Maassluis. Want het voetballen blijft natuurlijk wél in zijn bloed zitten.

Jos: vernieuwer van de thuiszorg

Jos de Blok (55), oprichter van de thuiszorg-organisatie Buurtzorg, kreeg een héél stevig onderbouwde nominatie met verwijzingen naar artikelen uit De Correspondent en de NRC. Jos de Blok heeft een eigenzinnige visie op thuiszorg en de werknemers, waardoor “Buurtzorg beter is voor de patiënten, prettiger is voor werknemers en goedkoper is voor de belastingbetaler”, aldus deze inzender.

Simone: net zo dansen en zingen

En tenslotte kreeg Simone Kleinsma (58) de meest ontroerende onderbouwing voor een nominatie. “Op dit moment heb ik door chemotherapie een tekort aan vitamine D en daardoor stramme en stijve spieren. Ik vind Simone zo’n krachtige en open uitstraling hebben en ze kan zo goed dansen en zingen. Beide activiteiten zijn ook mijn hobby’s,” aldus deze mailschrijfster, die zich elke keer als Simone optreedt, voorstelt dat ze net zo’n diva is als zij. “En als ik me in haar verplaats, dan voel ik me weer even blij.”

Kies en stem!

Doe mee en bepaal wie op zaterdag 24 september 2016 de titel Meerdanvijftiger 2016 op de 50PlusBeurs in Utrecht krijgt toegekend.

Breng hieronder uw stem uit of klik hier !