De verliefdheid straalt van het stel uit Leimuiden af. Zij een weduwe sinds 3 jaar en hij al 5 jaar gescheiden met 3 kinderen. Zes weken geleden trok hij in het café de stoute schoenen aan en zocht hij contact met haar. 3 weken geleden sprong de vonk echt over en nu oriënteren ze zich op de 50PlusBeurs om samen te  gaan fietsen of een campervakantie te houden. Is de Huishoudbeurs een evenement voor vrouwen, de 50Plusbeurs is voor echtparen, jongverliefden én voor wie op zoek is naar een partner.

Wat is leuk aan leuke man?

Relatieplanet staat voor het eerst op de beurs en organiseert speeddates. Daarnaast geeft Denise Janmaat tips voor vijftigers die op zoek zijn naar een partner. “Ga niet in een hoekje zitten maar dúrf ervoor uit te komen dat je een partner zoekt. En op onze leeftijd weet je wat er leuk aan je is, dus kom daarvoor ook uit in je omschrijving.”
Ik zoek een leuke man of vrouw is niet de vraag die via Relatieplanet snel succesvol beantwoord zal worden. “Want wat vind je leuk?” vraagt Denise Janmaat zich af. “Dat is voor de een wat anders dan voor de ander. Dus vertel duidelijk wat je daaronder verstaat.”  Dat mannen altijd op zoek zijn naar jongere vrouwen, is volgens haar een fabeltje. “Gewoon onzekerheid tegenover de eigen leeftijdsgroep. Als je doorvraagt blijkt dat ze een vrouw van eigen leeftijd helemaal niet uitsluiten.”

Vrouwen moeten zelf op zoek

Neem als vrouw geen afwachtende houding aan, als je eenmaal een profiel hebt aangemaakt, maar ga zelf ook op zoek naar een leuke man op de datingsite, geeft Denise als advies. Twee 80-jarige dames gieren het uit als ze op de site door de digitale profielen scrollen. “Mijn vriendin is single. Misschien is er wel een leuke man van 75 voor haar. Nee, niet zo’n oude van in de 80 hoor!”

Geef elkaar de vrijheid

Ton Stevens en Wim Kennis zijn twee jeugdvrienden uit Budel die nu met hun vrouwen een dagje 50PlusBeurs doen. Wim is al 30 jaar getrouwd en Ron nóg veel langer, 43 jaar. Ze kennen het geheim van een goede relatie inmiddels wel: “Geven en nemen hè. En lief zijn voor elkaar. En blijf praten, ook als je eens ruzie hebt.” Inmiddels zijn ze via hun beider kinderen ook familie van elkaar geworden. Wim’s Shirley is getrouwd met Rons Kenny.

Samen naarmate je ouder wordt

Bij de stand van Van Dal staat meneer Nederveen uit Hoofddorp een bodywarmer te passen. “Ik weet niet wat er met hem aan de hand is. Ik praat al een jaar met hem over een nieuwe bodywarmer en nu koopt hij hem hier. En hij heeft ook al een bril gekocht!” roept zijn vrouw Ans verbaasd. “Mannen en kleding hè.” Het is duidelijk dat het kleedgedrag van haar man niet heeft bijgedragen aan het bijna 50-jarig huwelijk van de Nederveens. Wel de humor en “dingen voor jezelf blijven doen”, aldus Ans, die constateert dat zij en haar man naarmate ze ouder worden meer samen zijn gaan doen.

Vergeet nooit waarom je verliefd werd

Ongetwijfeld net als in het begin van hun relatie. Want dat is ook wat relatiecoach Denise Janmaat de beginners in de liefde aanraadt: “Ga wat doen met elkaar op die eerste afspraak. Niet aan een tafeltje zitten met een kop koffie maar maak samen een wandeling door het park. Dat is ongedwongen.” En als er dan een klik is en er ontstaat een relatie, vergeet dan nooit, waarom je ooit verliefd werd op elkaar. Want dat is volgens Denise het geheim van een lang en gelukkig leven.

Foto uit video Joeri Calis: Denise Janmaat vertelt aan Stella Ruisch hoe je een leuke man vindt bij Relatieplanet.nl