Duizenden mensen hebben de afgelopen week gestemd op de 6 finalisten van Meerdanvijftiger 2016.  De verkiezing werd georganiseerd door onze website in samenwerking met de 50PlusBeurs en Plus Magazine. Velen vonden ondernemer Annemarie van Gaal, Buurtzorg-oprichter Jos de Blok, voetballer John de Wolf, presentatrice Anita Witzier en acteur  Bartho Braat inspirerend voor hun leven. Maar er stak er een met kop en schouders bovenuit En dat was Simone Kleinsma. “Ik voel me zeer vereerd met deze verkiezing”, vertelt het 58-jarig multitalent als we haar thuis komen feliciteren.

“In mijn hoofd ben ik 25”

“Het kraakt natuurlijk wel op onze leeftijd en de ledematen zijn na een optreden wat stram, maar in mijn hoofd ben ik nog steeds 25,” beschrijft Simone haar gemoedstoestand. En daarmee is de zangeres/cabaretière/actrice Simone een perfect voorbeeld van de extra levensfase  die we van Moeder Natuur cadeau hebben gegeven. Haar levenselixer? “Blijf doorgaan met doen waarvoor je een passie hebt.”

Niet meer zo nerveus

De goede conditie komt haar niet aanwaaien, daarvoor staat ze in de sportschool en leeft ze gezond. “Maar deze leeftijdsfase heeft wel als voordeel, dat ik niet meer zo nerveus ben voor een voorstelling, dat ik weet wat me te wachten staat en hoe ik het ga doen.”

Sympathieke BN’er

De meeste bezoekers op de beurs blijken trouwe fans van Simone. “Een geweldige vrouw, die zingt, danst, entertaint alsof er geen leeftijd bestaat. En na de voorstelling vergeet ze haar publiek niet. Want dan komt ze uit de kleedkamer om met ze een praatje te maken. Een sympathieke, pretentieloze BN’er.” Zo motiveren de meeste mensen hun stem.

Zingen en vernoemen

Mieke van de Ven (60) uit Tiel barst spontaan in zingen uit. “Ik ben al zo lang een fan van haar en toen mocht ik begin dit jaar bijna letterlijk in haar schoenen staan, door met Paul de Leeuw ‘Zonder Jou’ te zingen. Fantastisch! Even later staat het echtpaar Van Hooydonk uit Dordrecht stil bij de foto van Simone en vertelt trots:. “Op 1 oktober 1986 hebben we een dochter gekregen die we naar haar hebben vernoemd.”

Simone gaat nog jaren door

Op dit moment staat Simone in het Amsterdamse Delamar theater met een soloprogramma. “Dat is niet zo inspannend hoor, ik loop alleen heen en weer op het podium en ik zit naast de piano.” En ja, daarna gaat ze altijd even met mensen uit het publiek praten. “Want die interactie vind ik leuk. Soms krijg ik hele verhalen te horen.” En daar kunnen we nog lang van genieten, want Simone is van plan om nóg jaren door te gaan. “Ze moeten me écht van het toneel aftrekken.” Daar houden we je aan, Simone!

Foto: Stella Ruisch interviewt Simone Kleinsma over haar verkiezing.