Veel mensen in Nederland hebben een zorgverzekering die niet goed bij hun wensen aansluit. Sommige mensen moeten ieder jaar veel geld bijbetalen voor de zorg die zij gebruikt hebben omdat zij onderverzekerd zijn, anderen betalen juist heel veel geld voor een pakket verzekeringen dat zij nooit gebruiken. Het is daarom niet verkeerd om eens te kijken of jij goed verzekerd bent. Dat kun je doen door je zorgverzekering berekenen te gaan. Wij laten je graag zien waar je naar moet kijken om te bepalen wat voor jou een goede verzekering is. Als je namelijk weet waar je op moet letten, kun je een heel goede deal sluiten waarmee je goed verzekerd bent.

Waarom een zorgverzekering?

Zoals de naam al aangeeft, dekt een zorgverzekering je zorgkosten. Deze zorgkosten kunnen heel snel oplopen wanneer je door een arts geholpen moet worden. Het is daarom altijd beter om een verzekering te nemen. Sterker nog; in Nederland ben je verplicht om een zorgverzekering te nemen. Dat wil echter niet zeggen dat er niets te kiezen valt. Je kunt namelijk kiezen voor een basisverzekering en daarnaast nog aanvullende pakketten nemen. De basisverzekering komt met een eigen risico. Dit risico kun je verhogen wanneer je je maandpremie wilt verlagen. Let wel, hoe hoger je eigen risico is, hoe meer je moet betalen wanneer je gebruikmaakt van de zorg. Zorg er daarom altijd voor dat je voldoende buffer hebt om deze kosten op te vangen.

Aanvullende pakketten nemen

Behalve een basisverzekering kun je ook nog aanvullende pakketten kiezen bij je verzekering. Deze pakketten zijn gericht op specifieke zorg. Je kunt bijvoorbeeld een tandartsverzekering afsluiten. Met dit pakket worden ook de behandeling van de tandarts vergoed die je zonder aanvullend pakket zelf had moeten betalen. Dat kan sterk oplopen en als je dus weet dat je vaak gaatjes hebt, kan een extra verzekering de kosten laag houden. Er zijn tal van aanvullende pakketten. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, alternatieve geneeskunde maar je kunt je ook laten verzekeren voor mentale hulp. Kies de pakketten die jij denkt nodig te hebben en je kunt voor een goede prijs gebruikmaken van de zorg.

Vergelijken van zorgverzekering loont

Je kunt bij heel veel verzekeraars een zorgverzekering afsluiten, maar dat wil niet zeggen dat deze ook allemaal hetzelfde bieden. Het is daarom verstandig om de diverse opties met elkaar te gaan vergelijken. De aanbieder die vorig jaar niet zo interessant was, kan dat dit jaar ineens wel zijn. De premies veranderen namelijk ieder jaar en daardoor kan er soms een heel mooie deal ontstaan. Wil jij al je verzekeringen bij een en dezelfde partij onderbrengen? Dan kun je eens kijken op de site van een aanbieder als Univé. Vaak is het zo dat hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe lager je premie wordt. 

Dit artikel is een samenwerking met: