De komende weken laat Meerdanvijftig.nl vijftigers vertellen hoe ze in beweging blijven. Vandaag  Corry de Kok (63).

Misschien kent u hem nog uit uw jeugd: de hoelahoep. Corry de Kok gebruikt de moderne variant dagelijks voor haar fitness workout thuis.

“Altijd in voor iets nieuws ontdekte ik de Bodyhoop op internet. Dat leek me wel iets voor mij. Volgens de basic workout moest ik beginnen met 3 minuten per dag. Daar hield ik me aan, want het schijnt dat als je te fanatiek start je er zelfs blauwe plekken op je buik aan kan overhouden! De start viel nog niet mee: de Bodyhoop is aanmerkelijk zwaarder dan de hoelahoep uit mijn jeugd en het kostte me even voor ik de slag weer te pakken had.”

Hoelahoepen helpt heupen soepeler maken

“De voornaamste reden waarom ik hem kocht was omdat mijn partner en ik eind november willen gaan salsadansen. De Bodyhoop helpt me soepeler in mijn heupen te worden. Verder werk je door te hoepelen aan je rompstabiliteit. En je zou er ook buikvet mee verbranden. Echt dik ben ik niet, maar ik zou toch wel graag 5 centimeter van mijn buikomvang weg willen trainen.”

Elke dag 14000 stappen

“Ik doe sowieso moeite minstens een uur per dag te bewegen: in de zomer loop ik samen met mijn partner na ons werk vaak een 9-holes golftraject. In de winter kijk ik aan het eind van de dag altijd op mijn digitale-stappenteller: daar wil ik elke dag 12.000 tot 14.000 stappen op hebben staan. Zie ik dat ik die dag nog maar 8000 stappen heb gezet dan loop ik na het eten een rondje zodat ik mijn ‘streefstappen’ haal. Als dat niet lukt, train ik zo’n 25 minuten op de crosstrainer en ik eindig 5 tot 6 keer per week met de Bodyhoop.”

Panty aantrekken gaat al gemakkelijker

“Ik volg het schema en zit nu op 12 minuten. Linksom gaat prima, rechtsom hoepelen kost me wat meer moeite. Soms plak ik er nog een paar minuten aan vast en daarna douche ik. Want van zoiets eenvoudigs als hoepelen ga je erg transpireren. Ik ben er nu een paar weken mee bezig en zie al resultaat: ik ben soepeler in mijn rug geworden en het aantrekken van mijn panty gaat tegenwoordig een stuk makkelijker!”

In de rubriek In Beweging verschenen eerder:

Door Pilates meer bewust van lichaam

Gerrit Vooren fanatiek fitnesser

Hardloopster Bianca komt altijd vol energie terug

Koos de Rooy skeelert om te schaatsen