Als je de liefde hebt gevonden, wil je het liefst veel met elkaar zijn. Als je dit artikel hebt aangeklikt, is die mogelijkheid er misschien niet. Een grote afstand kan de boosdoener zijn. Of je nu verliefd bent geworden op een mysterieuze Fransman of je partner voor werk (tijdelijk) naar het buitenland moet verhuizen: een langeafstandsrelatie kent zijn uitdagingen. Toch is het zeker mogelijk om een goede relatie te hebben wanneer jullie ver uit elkaar wonen. In dit artikel lees je drie tips die je kunnen helpen bij het onderhouden van een langeafstandsrelatie.

Plan speciale dates

Het voordeel van een langeafstandsrelatie is dat je elkaar niet zo snel voor lief gaat nemen. Je wilt veel samen zijn en dat kan niet. Hoewel dat erg naar is, betekent het ook dat iedere ontmoeting erg speciaal is. Als jullie elkaar eindelijk weer kunnen zien, moet dat gevierd worden. Daarom kan het leuk zijn om een speciale date voor te bereiden. Bezoek lokale koffietentjes, ga samen uit eten en spendeer een dag in de stad. Je kunt er ook voor kiezen om te genieten van elkaars aanwezigheid zonder al te veel poespas. Ga bijvoorbeeld samen koken of binge jullie favoriete series en films tijdens een Netflix-sessie. Of er écht veel naar het beeldscherm gekeken wordt is natuurlijk aan jullie.

Heb plezier met elkaar

Als je samen bent is Netflix&chill een spannende optie. Als jullie kilometers van elkaar verwijderd zijn, wordt het echter ingewikkelder. Toch verlang je waarschijnlijk wel naar elkaar. Gelukkig zijn er leuke manieren om plezier in de slaapkamer te hebben. Je kunt bijvoorbeeld spannende toys bij een sex shop bestellen. De kans dat jullie al speeltjes hebben is aanwezig, maar hebben jullie ook speelgoed waarmee je elkaar kunt verwennen? Er bestaan toys die je vanaf de andere kant van de wereld kunt bedienen. Deze werken vaak via bijbehorende apps. Op deze manier wordt sexting of phone sex toch een stuk spannender!

Vergeet het doel niet

Het is niet makkelijk om zo ver van elkaar af te wonen. Toch heb je vaak te maken met een tijdelijke situatie. Het is erg belangrijk dat je dat goed onthoudt. Dit zal het makkelijker maken om een langeafstandsrelatie te laten slagen. In de tijd dat jullie nog te maken hebben met afstand, is het van belang dat jullie goed met elkaar blijven communiceren. Dit heb je écht nodig om de relatie te laten slagen. Houd hierbij rekening met eventuele tijdsverschillen en zoek een moment uit waarop jullie beiden tijd voor elkaar kunnen maken. Natuurlijk zijn er nog meer dan genoeg tips waar je rekening mee kunt houden. Zolang je samen maar gelukkig bent, kom je er samen beter uit. 

Openingsfoto: Rodnae productions/Pexels.com