Dit zijn ze dan: de zes finalisten voor de Silver Model-verkiezing. Berdien, Micheline, Mahalia, Frieda, Ellen en Stella. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan organiseert de 50PlusBeurs in samenwerking met Plus Magazine en Meerdanvijftig.nl deze verkiezing. En u kunt meedoen door op www.50PlusBeurs.nl uw stem uit te brengen.

Waar let ú op?

Mahalia, Stella, Ellen, Berdien, Micheline en Frieda zijn in de finale gekomen door een mix van kwaliteiten. Maar alle kandidaten hebben één overeenkomst. Ze combineren een prettig, innemend uiterlijk met innerlijke uitstraling. Modellenscouts zullen misschien kijken naar de kandidaat die het mooiste ‘plaatje’ maakt. Reclamemakers naar de vrouw die het best past bij het product en de consumenten waaraan ze dit willen slijten en als journaliste kijk ik naar wie het verhaal over zijn kandidatuur het beste over het voetlicht brengt. Maar waar let u op?

Meerdanvijftigers kiezen hun eigen Silver Model

Anne Bosch-Van der Graaf.

Het is de vierde keer in het bestaan van de 50PlusBeurs dat deze modellenverkiezing wordt gehouden. Het idee erachter: Waarom zouden meerdanvijftigers naar mode moeten kijken, gedragen door modellen die 15 jaar jonger zijn? Of, zoals Anne Bosch-van der Graaf (76) het formuleerde: “Waarom zoeken reclamemakers nog steeds voor hun promotie naar een typische óma, het liefst nog met krulspelden in haar haar?” Anne won in 2001 de verkiezing op de 50PlusBeurs en leidt sindsdien een afwisselend en avontuurlijk bestaan.

 

Vrouwen die bij u en mij om de hoek wonen

Anne Bosch-van der Graaf vormt het beste bewijs, dat meerdanvijftigers midden in leven staan en volop meedoen aan onze maatschappij hetzij in betaald, hetzij in onbetaald werk. Hoog tijd dat er meer Annes komen die ‘model’ staan voor de naar verwachting 7 miljoen Nederlanders die in 2020 boven de 50 zijn. Vorig jaar waren dat in onze Meerdanvijftiger 2016-verkiezing vooral Bekende Nederlanders. De 6 finalisten van de Silver Model Verkiezing van dit jaar zijn daarentegen vrouwen die zomaar bij u en mij om de hoek kunnen wonen. Maar waarvan één het verdient om in de schijnwerpers te stappen.

 Ga naar de site en stem op uw Silver Model

U kunt stemmen tot volgende week 19 september 12.00 u, de eerste dag van de 50PlusBeurs die nog tot en met 23 september in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Een jury uit diverse disciplines brengt een stem uit op een eigen kandidaat samen met het publiek. U kunt dus de doorslag geven. Dus ga nu naar de site en stem!