Strandtenten staan allemaal aan zee maar kennen een enorme variatie in inrichting, sfeer en kwaliteit. En allemaal trekken ze een geheel eigen publiek.
Waar de één het heerlijk vindt om halfliggend een mojito tot zich te nemen onder begeleiding van een lekkere allesdoordringende housebeat, wil de ander graag genieten van een zonsondergang in serene stilte. Maar waar voelt u zich als meerdanvijftiger thuis? Wiette van Klingeren voelt zich al jaren meer dan welkom bij De Schelp in Egmond aan Zee.

Bediend zonder te bestellen

Ik woon aan de kust, en dat maakt me een gelukkig mens, want ik hou van de zee, het strand en de duinen. Ik ben dan ook regelmatig aan het strand te vinden, bij voorkeur met Jitte, mijn Friese Stabij.
Na een flinke wandeling is het fijn om nog even neer te strijken op het terras van De Schelp, aan het strand van Egmond aan Zee. Bestellen is niet nodig. Ik kom hier al zo lang, zodra ik zit, wordt een heerlijke cappucino aangedragen. Maar ook voor onbekenden is de bediening erg vriendelijk en alert, regelmatig wordt er gekeken of je nog van alles bent voorzien.

Dagjesmensen en buurtbewoners

Er komen hier niet alleen vakantiegangers en dagjesmensen, maar ook veel buurtbewoners en vaste klanten, waardoor er een gemoedelijke sfeer heerst. En niet onbelangrijk …… voor de hond staat er altijd een bak vers water klaar.
Het terras is ingericht in strandstijl; houten tafels met rieten stoelen, houten banken met grote kussens. Voor de écht warme dagen, zonder een zuchtje wind, zijn er tegenwoordig ook stoelen in het zand gezet, vóór het terras. Zodat je nu ook met je tenen in het zand kunt koffiedrinken.

Eerlijk eten, niet ingewikkeld

Als het minder mooi weer is, kun je binnen ook goed terecht. Vrijwel altijd is de haard aan, waardoor het snel gezellig is. Zoals gezegd, de koffie is goed, en je kunt er uitstekend lunchen en dineren. Eerlijk eten, niet ingewikkeld, eerlijk gezegd wel wat aan de prijs, maar daar is de locatie dan ook naar.

Voor het vieren van ‘kleine feestjes’ kan je hier ook goed terecht; meestal laat ik mijn verjaardag, die heel onhandig één dag voor Kerst valt, zonder ophef voorbij gaan. Maar toen ik enkele jaren geleden de magische grens van ‘ vijftig’ passeerde, vond ik dat dit niet onopgemerkt mocht blijven. Bij strandpaviljoen de Schelp hebben we, met familie en vrienden, genoten van een heerlijke lunch in kerstsfeer. En dan met uitzicht op zee!

De Schelp: 4 zeesterren

Strandtenten beoordeel je natuurlijk met zeesterren. Vijf zijn er maximaal te behalen.  De Schelp in Egmond aan Zee krijgt er van mij vier!

Heeft u ook een strandtent, die voor u een vaste pleisterplaats is bij een bezoek aan het strand? Mail ons uw foto met een korte beschrijving waarom en uw eigen oordeel in zeesterren. Het adres is stella@meerdanvijftig.nl. Doe mee, en tip ons vijftigers waar we naartoe zouden moeten!