Of je er nu dol op bent of juist niet: het is fijn om een vliegreis zo comfortabel mogelijk te maken. Zeker als je een verre vlucht op de planning hebt! Maar ook als je naar een nabij land vliegt, heb je baat bij deze tips. Te beginnen met een goede koffer…


Juiste koffer mee

We beginnen bij de koffer! Hoewel je in een vliegtuig ook een tas mee kunt nemen waar je je bagage in stopt, zijn koffers toch wel een stukje praktischer. Kies voor een ruime koffer als je ‘m kwijt kunt in het bagagevak. Heb je enkel handbagage geboekt? Dan mag je een kleine koffer meenemen. Let altijd op de maximale afmetingen die de koffer mag hebben, zoals wordt vermeld op de website van de maatschappij waarmee je vliegt. En kies voor een kwalitatieve koffer, die wel tegen een stootje kan. Een Tumi koffer gaat bijvoorbeeld lang mee – ook meteen een goede keuze voor je toekomstige vliegreizen.

Tijdig arriveren op het vliegveld

Haasten is nooit prettig. Arriveer daarom tijdig op het vliegveld! Of je nu met de auto of de trein komt: het is sowieso slim om rekening te houden met een mogelijke vertraging. Er zal maar net een file zijn of een trein zijn uitgevallen… Je kunt maar beter het zekere voor het onzekere nemen. Op de meeste vliegvelden is er wel wat vermaak te vinden. En het wachten hoort er nu eenmaal gewoon een beetje bij!

Vermaak voor tijdens het wachten

Je kunt ook zelf voor vermaak zorgen tijdens het wachten. Neem bijvoorbeeld een boek mee. Of koop een tijdschrift. Eens uitgebreid de krant doornemen? Nu heb je er alle tijd voor! Haal een kop koffie of iets te eten – en die uren vliegen zo voorbij. Er zijn trouwens ook veel extra’s op het vliegveld. Ga bijvoorbeeld eens in zo’n massagestoel liggen, of shop in de winkels.

Probeer te slapen

Ben je eenmaal in het vliegtuig? Ook dan kun je lekker een boek lezen of een podcast luisteren. Maar misschien nog wel beter: probeer wat te slapen. Als je zomaar eens een uurtje aan het knikkebollen bent, gaat de reistijd ineens een stuk sneller voorbij. Met een reiskussentje in de nek lig je er vrij comfortabel bij in de stoel.

Eten en drinken mee

Je kunt zelf iets te eten en drinken meenemen naar het vliegveld. Zo bespaar je zeker wat, aangezien eten of drinken er vaak vrij prijzig is. Een flesje water of frisdrank mag trouwens niet mee door de douane: je moet het vooraf al op hebben. Een leeg flesje kun je wel weer vullen. Op sommige vluchten mag je ook geen eten meebrengen – dit kun je vooraf altijd even opzoeken.

Comfortabele kleding aan tijdens vliegreis

Zeker als je een lange vliegreis voor de boeg hebt, raden we aan om iets comfortabels aan te trekken. Een joggingbroek bijvoorbeeld, of iets anders luchtigs. Je hoeft er toch niet op je paasbest uit te zien tijdens het reizen – bewaar dat lekker voor de verdere vakantie!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met