Doe het niet, je wordt er niet gelukkiger van!

Ik hoop nog steeds op een ‘EnZeLeefdenNogLangenGelukkig’ elke keer als ik weer iets nieuws lees over de echtscheiding van Brad Pitt en Angelina Jolie. Boven de dertig hè, toen ze trouwden. Dus statistisch, weten we sinds deze week, zat het er al dik in dat het huwelijk Britt-Jolie grote risico’s liep. Mensen die op zo’n leeftijd trouwen, zijn kennelijk niet ouder en wijzer maar maken juist nóg grotere kans op een scheiding. Dat blijkt uit cijfers van CBS. Dus dat hopen doe ik tegen beter weten in. Net zoals ik bij het kijken naar films en series waarin getrouwde mensen hopeloos verliefd worden op die collega of buurvrouw, in stilte denk: “Doe-het-niet! Je wordt er niet gelukkiger van!”

De akelige weg in Hexenjacht

Echtscheiding

Goed boek voor Brad Pitt en Angelina Jolie.

Deze zomer kreeg ik het boek ‘Hexenjacht’ van Daan Vos overhandigd. Met de letters EX rood gedrukt. Het zijn korte hoofdstukjes over de akelige en hobbelige weg, die Daan aflegde van het einde van zijn relatie tot het begin van zijn leven met een nieuwe partner.

Groeiend aantal ervaringsdeskundigen maar niets geleerd

Uit mijn journalistieke verleden weet ik, dat wanneer er een verhaal over een echtscheiding vanuit het standpunt van de vrouw wordt geschreven, de telefoon vervolgens roodgloeiend staat van de boze mannen. Gaat het over mannen en bijvoorbeeld alimentatiebetalingen, dan is het viceversa. Er zijn ondanks het groeiend aantal ervaringsdeskundigen blijken maar heel weinig mensen die het recept om pijnloos te scheiden onder de knie hebben.

Mijmeren over echtscheidingsfeest

Daan Vos dacht het even in handen te hebben met zijn (ex-)vrouw, toen ze samen -nog in een goede bui- mijmerden over een echtscheidingsfeest. Ze begonnen met een mediator maar ook zij eindigden uiteindelijk met pesterijen en ruzie. Op de borrel waar het boek werd gepresenteerd, had iedereen zo zijn eigen ervaringen met ‘h-exen’. En die blijken ook van het mannelijk geslacht te kunnen zijn, schrijft Daan Vos ruiterlijk op. “Mijn ex-man probeert de kinderen met grote cadeaus om te kopen als ze bereid zijn om mij als moeder af te wijzen,” verduidelijkte een vrouwelijke aanwezige bij de boekpresentatie. Waarop haar vrouwelijke gesprekspartner instemmend knikte.

Het lukt bij echtscheiding zelden kinderen buiten schot te laten

Hulde aan iedereen die zijn kinderen buiten het echtscheidelijke gekissebis weet te houden. Want ook dat lukt de meeste mensen niet. Ook Daan Vos niet. 18 december werd Brad Pitt 53 jaar. En US Magazine onthulde meteen dat Angelina met dochter Shiloh (duidelijk kind van haar vader) die dag aan het winkelen was voor een fotocamera. Hun gesprekken werden afgeluisterd, want US Weekly constateert dat de woorden ‘papa’en ‘verjaardag’ niet vielen.

Ziet Brad Pitt zijn 6 kinderen met kerst?

De nationale feestdag Thanksgiving heeft Brad Pitt niet met zijn kinderen doorgebracht en het is nog maar de vraag of hij ze met Kerst wel zal zien. Het legertje advocaten van de twee beroemdheden gaat op 17 januari weer verder met de echtscheidingsstrijd. Kamp Pitt zegt ‘in deze zaak wel positief te moeten blijven’. Angelina en Brad hebben de verantwoordelijkheid voor 6 kinderen. Misschien moeten ze toch even het boek van Daan Vos lezen.

Foto Brad Pitt en Angelina Jolie: Wikimedia commons