Kleding….. voor de één is het een zaak van levensbelang, terwijl een ander er zo min mogelijk tijd en geld aan wil besteden. Maar hoe je er ook naar kijkt; aan het begin van de dag staan we allemaal voor onze kledingkast. Er moet gekozen worden. Wat trek jij vandaag aan? Deze keer kijken we mee met boekhoudster Jeanne-Marie van den Akker (60) uit Linschoten.

Jeanne-Marie gaat tennissen

Vandaag ben ik gevraagd om in te vallen bij een tennisteam. Daar onderbreek ik mijn werkzaamheden als boekhoudster graag voor. Uiteraard trek ik mijn tenniskleding aan.
Naast tennissen doe ik ook aan hardlopen: zodat je me ook in “hardloopkleding” kunt tegenkomen.

Netjes met blouse

Ik heb een voorkeur voor het dragen van jasjes en mooie vesten. Het is praktisch en toch vlot. Als het netter moet, dan combineer ik het graag met een blouse.

Favoriet is de jurk van zoons bruiloft

Natuurlijk is mijn trouwjurk me erg dierbaar. Die ligt op zolder en doe ik nooit weg! Maar daarnaast ben ik ook erg gesteld op deze jurk; gekocht ter gelegenheid van de bruiloft van mijn zoon met mijn schoondochter.

Verkoopster trekt Jeanne-Marie over de streep

Vroeger droeg ik veel uni-kleding, maar tegenwoordig draag ik ook wel kleurrijke kleding. Als de verkoopster me erop wijst, keur ik het in eerste instantie altijd af, maar, wijs geworden door de jaren, ga ik na enig aandringen tòch passen. Vaak moet ik dan toegeven dat het me goed staat. Dan koop ik het en draag het ook écht met plezier.

Leuks in de etalage trekt naar binnen

Damesmodezaak Be-One, met vestigingen door het hele land, kom ik graag. De verkoopsters zijn vriendelijk en de kledingmerken die ze verkopen spreken me erg aan. Ik slaag er altijd. Ik hou helemaal niet van winkelen, maar als ik een winkel passeer waar iets leuks in de etalage staat loop ik wel spontaan binnen.