Het is een vrolijke boel bij Angelique Dethmers (51) in huis; ze deelt haar kleurrijke jarendertig-woning in Veendam met zes katten. Ze houdt niet alleen zielsveel van katten maar ook van kleding.

Voor de één is kleding een zaak van levensbelang, terwijl een ander er zo min mogelijk tijd en geld aan wil besteden. Maar hoe je er ook naar kijkt; aan het begin van de dag staan we allemaal voor onze kledingkast. Er moet gekozen worden. Deze keer vertelt HR-manager Angelique in onze rubriek Hemd van het Lijf hoe kleding inmiddels is uitgegroeid tot een hobby.

Deze jurk zit gewoon super!

Hemd van het Lijf

Deze op maat gemaakte jurk van Martje Dijkhoff is ook praktisch voor Angelique’s werk.

“Vandaag draag ik mijn ‘camouflage-jurk’ met rozen, van het merk ‘Superangel’, het label van Martje Dijkhoff. Je geeft je maat op en kiest een stof uit haar assortiment: dan maakt zij de jurk voor je. Hij zit gewoon super én het is een praktische jurk om te dragen als ik aan het werk ben. Ik heb een drukke baan als HR Manager; ben verantwoordelijk voor de personeelszaken op een douane- inklaringskantoor. Voor mijn werk combineer ik graag vlot met gekleed. En geen blote armen naar mijn werk. Dat vind ik niet kunnen!”

Het aanbod van kleding voor maatje meer is groter geworden.

Hemd van het LIjf

Een tent kopen bij Ulla Popken is verleden tijd voor Angelique.

“Ik ben altijd groot en stevig geweest; het was niet altijd makkelijk om geschikte kleding te vinden. De afgelopen vijftien jaar is het aanbod groter geworden als je een maatje meer draagt! Dat maakt kleding kopen wel véél leuker! Een tent kopen bij Ulla Popken is verleden tijd! Mijn vriend Ray heeft een dameskledingzaak,’ Ozooo! Different Style of Fashion by Ray!’; hij adviseerde me om meer rokjes en jurken te dragen, gecombineerd met een legging. Hoewel ik dacht dat hij niet goed bij zijn hoofd was, heb ik het tóch geprobeerd. Gelukkig! Want sindsdien draag ik altijd rokjes, tunieken en jurken! Met een leather-look legging; dáár slaap ik bijna in. ‘Kleding’ is nu een hobby geworden; ik loop zelfs modeshows bij Ray in de winkel.”

De jurk die ik als bruidsmeisje droeg

Hemd van het LIjf

Het jurkje dat Angelique droeg bij de bruiloft van haar tante.

“In 1970 trouwde mijn tante, de zus van mijn moeder. En ík mocht het bruidsmeisje zijn. Een fantastische gebeurtenis voor een meisje van vijf of zes! Het was een grote bruiloft in Hoogezand-Sappemeer. Ik droeg een wit jurkje met paarse bloemetjes, compleet met handschoenen en een tasje. Dus dat bewaar ik met zorg!”

Hemd van het Lijf

Bruidsmeisje bij het huwelijk van tante in 1970.

 

 

 

 

 

Ik verhul niets meer,

Ik wil gezien worden.

“Vroeger ging ik héél anders gekleed. Ik heb gezwommen op wedstrijd niveau; mijn kleding én mijn kapsel; alles moest vooral praktisch zijn. Make-up was te onhandig! Interesseert me nog steeds niet. Omdat ik stevig ben droeg ik altijd veel lagen óver elkaar. Dát doe ik niet meer; ik verhul niets meer; ik wil gezien worden. Vroeger droeg ik veel gympen, maar nu heb ik bijna altijd hakken aan, dat staat mooi vrouwelijk!

Vroeger liep ze altijd op gympen maar nu draagt ze graag hakken.

Nagels en ringen

Mijn kapsel verandert nog weleens van kleur en model; rood, kort, zelfs opgeschoren. Ook mijn nagelstyliste mag alles uitproberen; mijn nagels zijn nu felgroen met zwarte bloemetjes. En ik draag ringen; grote ringen passen bij volle vrouwen!”

Hemd van het Lijf

Voor het wedstrijdzwemmen moest alles praktisch zijn. Geen make-up bijvoorbeeld.

 

 

 

 

Zwart is favoriet bij Angelique Dethmers

“In mijn grote kledingkast sorteer ik op soort; vesten bij vesten, jurken bij jurken. Zoals je ziet is zwart favoriet. Ik heb niet echt een onderscheid in zomer- en winterkleding. Wat ik niet meer draag geef ik weg of verkoop ik door via het Curvy modeplatform Shop My Closet!

Hemd van het Lijf

Zwart overheerst in de kledingkast van Angelique.

Maandelijks komt er iets bij

Zelf ben ik eigenlijk voortdurend op zoek naar kleding; ik loop vaak een winkel binnen. Met twintig minuten sta ik weer op straat, In een oogopslag zie ik of er iets voor me bij zit. Zo komt er maandelijks wel iets bij.
Vooral slaag ik dus heel goed bij ‘Ozooo! Different Style of Fashion by Ray!’ Deze dameskledingzaak in Veendam heeft vaak iets bijzonders te koop en adviseert erg goed.”

Met dank aan: empoweringthecurvywoman.com