Lingerie, ik ben er dol op. Eigenlijk al vanaf mijn eerste wit met mintgroen gestreepte behaatje. In de tijd dat manlief studeerde en ik de kost verdiende, kocht ik mijn lingerie bij Zeeman, C & A of de Hema. Dat stond ook allemaal prima op een jong lichaam. Toen mijn tien jaar jongere zusje zo’n goedkoop maar sexy, zwart setje ooit aan de lijn zag hangen, maakte ze daar een opmerking over. Waarop ik gezegd schijn te hebben: ‘Je moet het cadeautje natuurlijk wel leuk verpakken.’

Meer nodig dan goedkoop setje

Tegenwoordig heeft datzelfde lijf wel iets meer nodig dan een goedkoop setje. Het is daarom fijn dat ik me dat nu ook kan veroorloven. Niet dat ik kies voor dure merken zoals Chantelle en La Perla. Lingerie van het middenklasse, zoals het Duitse merk Triumph, past het best bij mijn Hollandse maten. Onlangs was ik weer in mijn favoriete winkel in Nijmegen om voor de zomer een huidkleurig setje te kopen. Zoals gewoonlijk vond ik een prima stelletje: een huidkleurige beha met kant en twee bijpassende slipjes.

Ben ik vooringenomen?

Moeten we boven de vijftig het voorbeeld van onze moeders volgen of……?

In de andere paskamer van de winkel was een vrouw van naar schatting halverwege de zeventig ook van alles aan het passen. Haar vriendin zat op een stoel voor de paskamer. Ongeveer tegelijkertijd met mij legde deze vrouw haar spullen bij de kassa op de toonbank. Tot mijn verbazing ging het om een kobaltblauwe, doorschijnende string met af en toe een geborduurd bloemetjes en dito beha. Ben ik zo vooringenomen dat ik verrast was dat iemand op die leeftijd nog zo’n setje kocht?

Meer Marlies….

Marlies Mielekamp schrijft over verschillende onderwerpen zoals nieuwe samenlevingsvormen maar voornamelijk over gezondheid. Niet verwonderlijk dat ze nu voor het onderwerp lingerie kiest. Want welke vrouw voelt zich niet een stuk beter in mooi, lekker zittend ondergoed?

Boxershort in plaats van string

lingerie

In plaats van string liever een boxershort.

Persoonlijk moet ik er niet aan denken een string te dragen, lijkt me vreselijk zo’n stukje stof tussen je billen! Daarom kies ik meestal voor slips. Mocht ik een strakke of doorschijnende broek dragen waarin een slip zich teveel aftekent, dan kies ik voor een boxershort. Een tip: kies onder een witte broek voor de kleur rood, dat schijnt minder door dan huidkleurig.

Spaans benauwd van shapewear lingerie

Ooit heb ik me laten verleiden een corrigerende shapewear body te kopen. Het zou mijn figuur volgens de verkoopster meer stroomlijnen onder een strakke jurk. Na één avond kwam ik tot de ontdekking dat ik er letterlijk Spaans benauwd van werd! Daarom kies ik tegenwoordig onder een rok of jurk voor een onderjurk met ingewerkte beha, uitdrukkelijk geen shapewear. En als ik eerlijk ben, vind ik katoenen Sloggi slips het fijnst om te dragen maar dan wel die met kant.

Bijna 100 en een roze beha!

Een rondvraag onder kennissen van mijn leeftijd leerde me dat de meesten van hen kiezen voor mooi ondergoed, vaak met kant. De eigenares van een modezaak vertelde dat zij zelf een ‘tic’ heeft: bij elk bovenstuk kiest ze lingerie in dezelfde kleur. Dus als ze een mintgroene trui koopt, moet daar een beha bij in dezelfde kleur. Toen ik haar mijn verbazing toonde over de oudere mevrouw die voor de doorschijnende string koos, vond zij dat niet zo vreemd. Als 50-plus klanten haar in het pashokje roepen, ziet ze dat de meeste klanten kiezen voor mooi ondergoed. Natuurlijk zijn er altijd vrouwen die de voorkeur geven aan super degelijk! Maar een mooi voorbeeld vond zij een vaste klant van 98 die met haar rollator de zaak binnenkwam en een prachtige roze beha bleek aan te hebben versierd met rode roosjes. ‘Juist op mijn leeftijd vind ik het belangrijk mooi ondergoed te dragen’, vond ze.

Openingsfoto: Pixabay/Jackmac34