#BezigzijnintijdenvanCorona

In deze tijden van aan huis gekluisterd zijn, draaien online aanbieders van de meest uiteenlopende diensten en producten overuren. Alleen al door op Facebook rond te neuzen zou ik me kunnen aanmelden voor online workouts met de Bodyhoop (de wát?), kan ik via een bekend bloemenbedrijf de lente in huis laten bezorgen en zijn er talloze coaching trajecten waarbij het me moet lukken in 7 stappen een eigen bedrijf te realiseren. Helemaal passend in mijn ‘dicht-bij-huis’ referentiekader komt Saskia Weijman van hondenfotograferen.nl met een gratis mini-cursus hondenfotografie met je smartphone.

Week lang leren hoe je honden nog mooier kan fotograferen

Een week lang online tips & tricks om hondeneigenaren te leren zelf mooiere foto’s te maken van hun dierbare viervoeter. Hoe leuk is dat? Je kent je hond tenslotte zelf het beste en daarmee ben je volgens fotografe Weijman dé aangewezen persoon om foto’s van je trouwe maatje te maken zoals ie echt is. En daar hoef je helemaal geen topfotograaf voor te zijn.

Geluksmomentje voor Bink.

 

Even niet bezig met afstand houden van andere wandelaars

En natuurlijk geeft Saskia die week ook wel een beetje cadeau om diezelfde liefhebbers van hond (en camera) warm te maken voor de betaalde vervolgcursus, maar dat is haar goed recht. Dat is tenslotte haar werk. En daar verdient ze haar geld mee (klink ik jaloers 😉 ??). Ondertussen is dit een super tof initiatief van haar ons hondenuitlaters even een aantal dagen met meer bezig te laten zijn dan afstand houden van andere wandelaars. Daar worden we blij van. Ik tenminste wel.

Cursiste op Corsica

Grappig genoeg was het mijn oudste zus die op het Franse Corsica woont, die me op dit aanbod attendeerde. Zij heeft eveneens een hond, Toby – een kruising tussen een Chihuahua en een Pekinees en dus op alle fronten compleet anders dan mijn Friese Stabij Bink – en ook zij doet deze week mee met de cursus. Helaas is zij veel beperkter in haar bewegingsvrijheid gedurende Macron’s lockdown maar ze doet wat ze kan en zo volgen we niet alleen op gepaste maar zelfs op grote afstand samen deze cursus.

Toby op meer dan gepaste afstand gefotografeerd.

Hondstrouw volg ik opdrachten…

Elke ochtend klokslag 08.00u ontvang ik de les voor die dag in mijn mailbox. Met uitleg in een korte video of een geschreven opdracht, veelal ook met fotovoorbeelden van Saskia’s eigen honden, zodat er geen twijfel over bestaat wat me die dag te doen staat. Ik hou ervan: geef me een opdracht en ik voer ‘m uit. Ik lijk soms wel een hond… Zo begint mijn ochtendwandeling met Bink meteen al als een feestje; zeker in de met zon overgoten dagen tijdens mijn fotoweek.

Ik heb het al eens eerder gezegd: op mijn smartphone staan zeker 3.415 foto’s en op de meeste daarvan – en dat heb ik nog niet eerder toegegeven – staat mijn hond Bink. “Was die cursus dan niet een beetje overbodig, Wendy?”, zullen mensen misschien zeggen maar dan antwoord ik: “Helemaal niet!”

Door cursus hondenfotografie hond beter in beeld

Want deze week gaf me echt veel nieuwe inzichten over fotograferen met je smartphone. Ik weet nu tenminste hoe ik mijn hond in beweging beter op beeld krijg. Hoe ik scherp stel met mijn smartphone. Hoeveel invloed licht heeft en mijn standpunt (sta ik als ik een foto maak of ga ik door mijn knieën?), maar vooral hoeveel invloed ik zelf heb op het maken van de leukste foto van de leukste hond.

Hoe je dat dan moet doen? Ik zou het je echt dolgraag vertellen, maar daar is nou juist die minicursus voor. Wel laat ik je een aantal voorbeelden en resultaten zien waar ik in die korte tijd al heel enthousiast van werd. Met dank aan mijn moedige zus en medecursiste die zo goed als opgesloten haar spirit – en die van haar gezin en hondje Toby – zo groot mogelijk probeert te houden.

De volgende cursus hondenfotografie die Saskia opnieuw gratis aanbiedt start op 20 april a.s. en daar heb ik dan wel een tip voor: wacht niet te lang met aanmelden, want volgens mij wil iedere hondengekkie met zijn trouwe maatje meedoen.


Stuur een kaartje naar iemand die het kan gebruiken

Zo mooi worden de foto’s van je hond met de tips van Saskia Weijman. Foto’s ©Wendy Voois & zus, Shutterstock

Meer lezen over de liefde voor honden? Eerder verschenen op Meerdanvijftig.nl: