Trump, Wilders, Rutte en de verkiezingen waren het gesprek van de dag, wat zeg ik, van de afgelopen weken. Gelukkig is Patricia Paay en de affaire rond haar sekstapes nu  een welkome afleiding. Er wordt weer gelachen aan tafel. Laat dat een troost zijn voor de zangeres, die 40 jaar geleden een hit scoorde met ‘Who’s that lady with my man.’

Dame in nood, aandachtsjunk of stoere vrouw

Bij Eva Jinek kon Patricia niet helemaal overtuigen als dame-in-nood, slachtoffer van een wellustige chanteur. Misschien omdat deze rol haaks staat op de stoere dame die haar naakte verschijning in Playboy tegenover Theo Maassen bij De Wereld Draait Door met verve verdedigde. De cabaretier noemde haar toen een ‘aandachtsjunk’, die op haar leeftijd meer met haar binnenwereld bezig zou moeten zijn dan met de buitenkant. “Ik doe allebei,” wierp ze tegen.

Patricia Paay wist niet/wel van opnames

Toch heeft ze daarna dus nog iets ‘gek’ gedaan, zoals ze het bij Eva Jinek noemde. Haar advocaat beweerde een week eerder bij RTL Late Night dat Patricia niet had geweten dat haar seksuele handelingen werden gefilmd. Nu gooit hij het samen met Peter R. de Vries op de onrechtmatige verspreiding van een privé-opname. Want inmiddels herinnert Patricia zich kennelijk toch dat er opnames zijn gemaakt.

Een stimulans voor de NVSH

Maar Patricia, waarom niet de voortrekkersrol gekozen uit 2009? Waarom de put opgezocht en de vergelijking met slachtoffers van sexting? Allereerst heeft oud -en jong- Nederland kunnen zien, hoe geweldig je er op je 67ste kan uitzien. Ik begrijp dat je afgelopen weekeinde in een Zuid-Nederlands café levensgroot op een muur bent geprojecteerd.  En hé, terwijl leeftijdgenoten ’s avonds op de bank voor de televisie in slaap dutten, doe jij spannende dingen in bad. Hoezo een saai seksleven boven je vijftigste? De Nederlandse Vereniging voor Seksuele Hervorming krijgt door jou een nieuwe stimulans. En niet te vergeten de lezers van boeken als ‘Gouden Fontein’, die geloven in de gezonde aspecten van een kopje urine in de ochtend.

Brei een pussyhat!

Patricia Paay

Met pussyhat incognito en toch een statement! Foto: Flickr.com/Francis Mariani

Nooit verwacht dat je dus niet meer het huis uit zou durven en bang bent de rest van je leven bij de groenteman geassocieerd te worden met een sekstape. Maar mocht je je thuis met je nieuwe man vervelen, dan zijn de tips van onze Wiette van Klingeren over goede Oscarfilms misschien wat voor je. Staat ook het breipatroon bij voor een pussyhat. Die komt je nu goed van pas!

Openingsfoto: Patricia Paay bij de Gayparade in 2011. Foto: Youtube/presentatie single Gay Sera Sera