Kleding….. voor de één is het een zaak van levensbelang, terwijl een ander er zo min mogelijk tijd en geld aan wil besteden. Maar hoe je er ook naar kijkt; aan het begin van de dag staan we allemaal voor onze kledingkast. Er moet gekozen worden. Wat trek jij vandaag aan? Deze keer in Hemd van het Lijf: Léon Pijls (54), klantcoördinator bij Home Instead in Nijmegen. “Ik draag broeken die andere mannen niet zo snel zullen dragen.”

Léon loopt er graag netjes bij

“Een overhemd met een kleine rood/blauwe print van Sebastien F dat ik een jaar geleden kocht toen ik naar een bruiloft ging. Het is een wat netter overhemdLmaar ik loop er graag netjes bij. Mijn donkerblauwe broek is van G-Star, de sneakers zijn van Van Lier; die hebben een leest die me perfect past. Mijn riem is van People of the Labyrinth. Die is wat uitgesprokener qua kleur, een soort lila groen, met een afbeelding van een labyrint erop. Deze kleding heb ik vanochtend snel aangetrokken, omdat ik naar de winkel moest om ontbijtspullen voor de zaterdagochtend te kopen

Jasje of vest maar altijd een overhemd

Ik ben een overhemdtype, soms met een jasje of vest erover. Ik ben niet erg uitgesproken, maar ik probeer er altijd een twist aan te geven zodat het toch iets anders dan anders wordt. Vandaag dus door die bijzondere riem. Mijn broeken zijn soms jeansachtig, maar ik heb ook geruite broeken of met een andere print. Broeken die andere mannen niet zo snel zullen dragen. Daar onderscheid ik me mee. Dan kies ik wel voor een effen hemd, zodat die broek meer opvalt.

Dat lelijke, goedkope Kelme-shirt gaat nooit weg

Bepaalde sportkleding, namelijk de wielershirts en broekjes van Kelme. Die hebben we als wielrengroepje ooit gekocht nadat we wielrenners met die kleding in de Tour de France zagen. Sinds die tijd kent men ons als ‘het Kelme-groepje’. Naderhand hebben we zelf shirts laten maken met Kelme erop zodat we herkenbaar bleven. Inmiddels hebben we zelf verschillende Kelme pakjes ontworpen, maar dat eerste dat we kozen omdat het zo lelijk was en zo goedkoop, dat doe ik nooit weg! Eens per jaar hebben we een ‘classicdag’ en gaan we fietsen met die eerste pakken.

Jeroen en Léon zijn in kledingsmaak naar elkaar toegegroeid

Ik ben toch uitgesprokener geworden. Vroeger kleedde ik me iets gewoner, meer klassiek. Ik was laat uit de kast en toen ik mijn man Jeroen leerde kennen die zich veel uitgesprokener kleedt, nam ik dat van hem over. Wanneer ik met Jeroen ergens naartoe ga, kies ik meer opvallende kleding. Als je niet oppast ga je op elkaar lijken, net zoals die mensen van middelbare leeftijd met dezelfde AGU- jacks aan. Dat proberen we natuurlijk te voorkomen, maar je groeit naar elkaar toe: Jeroen kleedt zich iets klassieker, ik iets gedurfder.

Klantvriendelijkheid wordt op prijs gesteld

Jazeker, Sebastien F hier in Nijmegen. Een voorbeeld: toen ik vorig jaar een overhemd bij een pak kocht dat ik al had, zag hij dat de broek te kort was. Dan fietst hij dus naar de naaister om de zoom te laten uitleggen zodat ik perfect gekleed op dat feest kom. En dat pak had ik niet bij hem gekocht. Die klantvriendelijkheid stel ik op prijs. En toen een vriend een trouwpak moest hebben, organiseerde hij een leuke avond in de winkel met hapjes en drankjes. De bruidegom is toen helemaal aangekleed. De bruid was zo verrast toen ze haar man zag en vroeg: “hoe hebben jullie dit voor elkaar gekregen, hij ziet er perfect uit, dat lukt mij nooit!”