Een weekendje weg of op zomervakantie; daar hoef je niet ver voor te reizen. Het kan allemaal binnen de Benelux. Wel is het dan goed dat je je voorbereidt op je reis en weet wat er allemaal te doen is. In deze blog hebben we vier prachtige vakantiebestemmingen binnen de Benelux voor je op een rij gezet. Zo kun je zelf bepalen welke het beste bij je vakantiewensen past. 

Gent

Een Belgische stad om te kunnen shoppen, met voldoende bezienswaardigheden en prachtige, oude architectuur? Dan hebben we het over Gent. De stad heeft een historische binnenstad, waar je over prachtige oude straten struint en de architectuur kunt bewonderen van oude straatjes en steegjes. Je kunt hier heerlijk shoppen in zowel artistieke boetiekjes als bekende winkelketens. Daarnaast heeft de stad ook heerlijke cafés en restaurants waar je Belgische gerechten en dranken kunt proeven. Ook kun je in Gent meer dan 30 musea vinden, je hebt er dus altijd wel wat te doen. Je kunt bijvoorbeeld een weekendje weg Gent plannen, of er een week van maken. Je zult namelijk niet snel zijn uitgekeken in deze stad. 

Luxemburg

De hoofdstad van Luxemburg, is Luxemburg-stad. De stad is tegen het Bock-voorgebergte aangebouwd, hierdoor is er in de stad een flink hoogteverschil. Je kunt hierdoor van prachtige uitzichten genieten en de stad van verschillende hoogtes bewonderen. Dit maakt het een interessante stad voor wandelingen en fotografie. Daarnaast kun je hier ook bezienswaardigheden zoals het kasteel en de kazematten bezoeken. De kazematten is een ondergronds gangenstelsel dat werd gebruikt als verdedigingsbolwerk. Je kunt hier doorheen wandelen en meer leren over de geschiedenis van Luxemburg. 

Maastricht

In eigen land blijven en toch het gevoel hebben dat je je in de Benelux bevindt? Dan wil je Maastricht bezoeken. In het zuiden van Nederland vind je Maastricht, de hoofdstad van Limburg. De dag begin je met een kop koffie en een Limburgse vlaaipunt in de zon doe je op een terras aan het Vrijthof. Na de koffie bezoek je één van de kerken, kastelen of stadsgrotten om meer te leren over de geschiedenis van Maastricht. ’s Middags ga je lekker shoppen in de Grote Straat, Wolfstraat, Kleine Straat en de andere pittoreske buurten. De dag sluit je dan ‘s avonds heerlijk af door uiteten te gaan in het stadscentrum en daarna nog een drankje te doen in één van de gezellige bars. In en om de stad is er ook meer dan genoeg te doen in de natuur. Huur bijvoorbeeld (elektrische) fietsen of bewandel één van de natuurpaden. 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met

Openingsfoto: Gent, Luxemburg en Maastricht mooie bestemmingen. Foto’s: Pexels.com