In de journalistiek hoor je veel verhalen, die je niet altijd kunt opschrijven. Omdat mensen niet onder hun eigen naam hun relaas op internet willen terugvinden of omdat de omstandigheden zich niet lenen voor een interview. Na vele jaren in het vak kan Brigitte Leferink heel wat vertellen. Dat doet ze de komende weken onder de titel ‘Mijn geheim’. Omdat sommige verhalen voor velen van ons wel heel herkenbaar zijn. Vandaag vertelt Saskia over haar relatie met Vincent. Een man die zich wel héél goed verzorgt….

Vincent is geen macho maar het type metroman. Hij houdt van mode, is geïnteresseerd in trends en verzorgt zichzelf goed. Dat was een van de dingen waarom ik op hem viel. Voor Vincent had ik veertien jaar een relatie met het tegenovergestelde type. Karel maakte het geen biet uit hoe hij eruit zag. Hij woonde in zijn spijkerbroek en blauwe trui en als die versleten waren, kocht hij het liefst precies dezelfde ter vervanging. In mijn studententijd was ik ook een flodderige meid die weinig om haar uiterlijk gaf maar vanaf het moment dat ik ging werken en steeds vaker presentaties moest geven, ben ik meer op mijn kleding en uiterlijk gaan letten. Eerder naar de kapper in plaats van een elastiekje in mijn te lange haar, een nette broek met jasje of een jurk en ik ging experimenteren met make-up. Nog steeds niet overdreven maar wel verzorgd.

Wow, dat is een leuke vent!

Nadat de relatie met Karel stukgelopen was, liep ik Vincent tegen het lijf aan de rand van het voetbalveld waar onze kinderen tegen elkaar speelden. We botsten tegen elkaar toen we ons allebei tegelijk omdraaiden en ik had gelijk iets van: Wow, dat is een leuke vent. We raakten aan de praat. En een paar weken later, toen de jongens opnieuw tegen elkaar moesten voetballen, pakten we de draad weer op. Aan het eind van de wedstrijd wisselden we telefoonnummers uit en inmiddels zijn we tien jaar samen.

Vanaf het moment dat Vincent bij mij introk, nam hij minstens de helft van de badkamerkast in gebruik. Maskertjes voor elke gemoedstoestand, crèmes voor elk lichaamsdeel, eau de toilette in verschillende geuren in prachtige flessen; er ging een wereld voor me open. Vincent verzorgt zichzelf heel goed! Ik gebruikte al jaren hetzelfde parfum, smeerde me ’s ochtends en ’s avonds in met een lik Nivea en een masker had mijn gezicht nog nooit gezien.

Mannen met lange nagels….kwestie van wennen? Foto: Pixabay

Ik neus wel eens tussen zijn kleding

Hoewel hij al eind vijftig is, ziet Vincent er nog steeds goed uit. Mensen schatten hem vaak jaren jonger. Hij heeft een vrolijke kop met pretogen. Zijn haar ging er rigoureus af vanaf het moment dat hij het eerste kale plekje ontdekte en zijn grijze baard trimt hij elke ochtend tot minieme stoppeltjes. Zijn kleding is jeugdig en hij houdt van een sjaaltje om zijn nek. Soms pikt hij er één uit mijn kast, en omgekeerd, ik neus wel eens tussen zijn collectie als een zakelijke outfit wat meer pit kan gebruiken. Ik grap wel eens dat zijn kleding beter bij me past dan de spullen van mijn zus, van wie ik vroeger spullen leende.

Hij was gek op mijn nieuwe nagels

Sinds kort laat ik mijn nagels verzorgen door een nagelstyliste. Bij het ouder worden, kreeg ik steeds meer ribbels. De nagelriemen werden harder en er kwamen spontaan scheuren in mijn nagels. Het was geen gezicht meer. Een setje acrylnagels bood uitkomst. Mijn handen zien er weer toonbaar uit. Dat vond Vincent ook. Vanaf het eerste moment was hij gek op mijn nieuwe nagels. Hij bleef er naar kijken en vorige week kwam hij thuis met eenzelfde set, alleen een stuk langer.

Die van mij zijn kort, zoals ik mijn eigen nagels ook altijd had, maar Vincent heeft echt lange laten zetten. Ik vind het afschuwelijk. Eerst dacht ik nog dat het een grap was maar hij is er apetrots op en echt niet van plan ze weg te halen. Hij heeft zelfs al afspraken door gepland voor opvullen dan wel een nieuwe set. Ik houd mijn hart vast voor de volgende stap. Rode nagellak?  

Meer geheimen lezen?

Brigitte schreef eerder het verhaal op van een vrouw over de perikelen van daten in coronatijd. Grootouders vertelden haar het verhaal over hun kleinzoon die door de politie is opgepakt. Een spijtoptante deed het relaas over getrouwd zijn met een oudere man.