Het ziet ernaar uit dat het volgende week mooi weer wordt. Wat is er dan leuker dan het lentegevoel in huis te halen door zelf dingen voor Pasen te maken?

Lang geleden dat ik met pasen takken had…

Onlangs kwam mijn broer bij ons eten en nam als presentje een bos paastakken van de kronkelwilg met daaraan een zakje plastic eitjes mee. Dat was lang geleden dat ik die met Pasen in huis had… Ik herinner me dat toen mijn kinderen klein waren ik altijd paastakken op een vaas zette. In die tijd maakte ik de versiering zelf: eerst liet ik de kinderen eieren verven om ze daarna door twee gaatjes uit te blazen. Een kliederig karweitje dat nog wel eens mislukte, maar ja, kant en klare, lichte eitjes had je toen nog niet.

Na Pasen in een pot

dingen voor Pasen
Paasgevoel in de tuin.

De paastakken van mijn broer staan nu op de tuintafel achter en zoals altijd schieten ze al aardig wortel. Vaak zette ik ze dan ook na Pasen in een pot met aarde om ze daarna in de tuin te planten met als gevolg dat ik nooit meer takken hoefde te kopen, maar ze gewoon van mijn eigen boom kon knippen. Omdat we tegenwoordig een kleine tuin hebben, geef ik de pot met takken weg aan iemand die er wel plaats voor heeft. Naast takken, versier ik al een aantal jaar ook de boom in onze voortuin met grote, luchtgevulde, plastic eieren. Dat ziet er altijd vrolijk uit!

Eierwarmertjes haken

Dit jaar had ik zin om toch nog dingen te maken voor Pasen voor de kleinkinderen. Ik ging op internet op zoek naar een patroon voor eierwarmers en vond ze op de site van Freppi. deze site. Eerst kocht ik verschillende kleuren eierdopjes bij de Zeeman: slechts 0,99 per twee en de kleuren oranje en lichtblauw waren zelfs maar 0,35 per twee. Omdat ik nog veel verschillende kleuren katoen had, kon ik bij elk eierdopje een eierwarmer haken in bijpassende kleur. In twee avonden haakte ik vier eierwarmers met hazenoortjes. Ik zal er nog wat bij moeten haken, maar met Pasen heeft elk kleinkind nu een hardgekookt ei in een dop met bijpassend warmertje. Natuurlijk ligt daarnaast een zakje met chocolade paaseitjes, want daar ben je per slot van rekening oma voor!

Bollen: lentegevoel in huis!

dingen voor Pasen
Een paar bollen met eitjes versierd voor de lente in huis.

Heb je meer tijd en zin om te haken dan vind je op internet verscheidene andere patronen voor paashaasjes of kuikentjes zoals op Wolplein. Daarnaast haal ik altijd de lente in huis door voorjaarsbollen op de tafel te zetten: dit keer had ik een mooie ronde schaal waar met kerst rode besjes om lagen, maar die ik nu vulde met kleine tulpen met eromheen kleine, gele eitjes. Verder plukte ik een bloeiende tak met hardroze bloemetjes die ik in een fles zette. Heb je geen zin om zelf te fröbelen? Dan is er natuurlijk genoeg kant en klaar voorjaarsgoed te koop: zo kocht ik bij AH een glazen vaas met narcissen, wat eitjes en wat takjes voor slechts € 5,00. Geen moeite voor hoeven te doen, maar brengt meteen het lentegevoel in huis!

dingen voor Pasen
De boom in de tuin is al klaar voor Pasen!

Nog meer Pasen en haken…

Zin in Pasen of na Pasen juist zin in nog meer haken? Lees Wiette van Klingerens verhaal over Pasen
of volg Marlies haakpatroon. Misschien krijgt u wel zin in amigurimi!