Een mooie rode kledingkast

Kleding….. voor de één is het een zaak van levensbelang, terwijl een ander er zo min mogelijk tijd en geld aan wil besteden. Maar hoe je er ook naar kijkt; aan het begin van de dag staan we allemaal voor onze kledingkast. Er moet gekozen worden. Deze keer nemen we een kijkje in de, mooie, rode kledingkast van Antoinette Lammers.
Zij is 63 jaar en heeft, vanuit haar huiskamer, een adembenemend uitzicht op het Amsterdamse Bos. Antoinette kan tegenwoordig dragen wat ze zélf leuk vindt!

Sportief maar toch netjes

“Vandaag draag ik een strakke spijkerbroek, gecombineerd met een gemakkelijke blouse en een behaaglijk vest. Sportief, maar tóch netjes! Ik heb véél en hard gewerkt, ik ben advocaat van beroep. Tegenwoordig, sinds een jaar én een maand, ben ik met pensioen. Het is een ongelooflijke opluchting om elke dag te kunnen kiezen voor de sportieve kleding die ik nu draag. Én voor schoenen zonder hakken, zoals deze stevige stappers met stippen.”

Nette kleding garantie voor net werk

“De sportieve kleding die ik nú draag, vind ik óók het leukste staan. Op mijn werk moest het een stuk formeler. Daar wilde ik er altijd netjes en verzorgd uitzien. Ik gelóóf erin; nétte kleding en een verzorgd kantoor; dat is de garantie dat óók het werk keurig verzorgd wordt afgeleverd ”

Antoinette gaat nu verrassender gekleed

“Zo ging ik nooit zonder gelakte nagels de deur uit. En altijd mooie sieraden. Nog steeds! Want iedereen ziet altijd je handen. Ik heb in mijn werkzame leven érg moeten zoeken naar kleding die goed bij mìj past. Ik kleedde me een beetje tuttig, in stijve mantelpakjes. Tien jaar geleden riep ik de hulp in van personal shopper Nicole Meijer, die eerder in deze rubriek te gast was. Sindsdien ga ik veel leuker, en verrassender gekleed.”

Leren broek symbool voor verandering

“Zo kwam ik ook aan deze leren broek, via mijn personal shopper. Het was ondenkbaar dat ìk ooit een leren broek zou dragen. Maar hij staat heel goed, vooral gecombineerd met een mooie blouse. Ik droeg hem zelfs naar mijn werk. Een collega zei ooit verbaasd: “Antoinette, je bent veranderd, maar tóch hetzelfde gebleven”. Wat een prachtig compliment! Het gaf me zoveel zelfvertrouwen om vlotter gekleed te gaan. Deze broek staat daar symbool voor en gaat om die reden nóóit weg!”

Bééldig op de bank

“Exit hakken! Ik ga nu sportief en makkelijk gekleed, passend bij mijn vele bezigheden. Ik wandel veel, doe aan yoga en Pilates. Ook word ik nog vaak gevraagd om mijn werkervaring en kennis te delen in mijn vakgebied; dat doe ik altijd graag. Bij de HOVO volg ik een cursus over de Middeleeuwen, dus zit ik hier veel te lezen op de bank, genietend van het mooie uitzicht. Dan doe ik lekker mijn huispak aan; een móói pak, gemaakt van zachte, soepele wol. Op de bank is prima vind ik, maar dan wel ‘Bééldig op de Bank!’

Ingedeeld op warmte

“Je ziet dat ik voldoende ruimte heb in mijn kledingkast. Omdat ik altijd veel laagjes kleding over elkaar draag, is er geen echt onderscheid in zomer en winterkleding. Ik heb een indeling gemaakt op de warmte van de kleding …. dat bevalt me!”

Winkelen in Haarlem

“Meestal ga ik winkelen in Haarlem. Ik ben dol op Belle Elaine, de tweedehandskledingwinkel van Ellen in de Nassaulaan, waar ook prachtige sieraden te koop zijn. Ze organiseert hele leuke modeshows! En Ligne S. in de Warmoesstraat, dáár slaag ik ook altijd heel goed.”