Kleding, voor de één is het een zaak van levensbelang, terwijl een ander er zo min mogelijk tijd en geld aan wil besteden. Maar hoe je er ook naar kijkt; aan het begin van de dag staan we allemaal voor onze kledingkast. Er móet gekozen worden. En wat we aantrekken zegt iets over onszelf.  In de nieuwe rubriek Hemd van het Lijf kijken we mee in de kledingkast van meerdanvijftigers. Deze keer bij personal shopper Nicole Meijer (52), die woont onder de rook van Amsterdam.

Mode en kleding; Nicole Meijer heeft er een uitgesproken mening over. Niet verwonderlijk want Nicole heeft van haar passie haar werk gemaakt. Twee keer per jaar, in de zomer en de winter, zorgt zij als personal shopper ervoor dat de garderobe van tientallen klanten perfect op orde is.
Haar klanten zijn hardwerkende vrouwen die er, vaak beroepshalve, goed moeten uitzien. Het ontbreekt ze aan tijd. En bij Nicole is die taak, zonder enige twijfel, in goede handen.

Wat trek je vandaag zélf aan en waarom?

Vandaag heb ik gekozen voor praktische kleding, waarin ik goed kan bewegen, want ik heb een drukke werkdag voor de boeg. Gelukkig is er, ook als je voor praktisch gaat, voldoende keuze aan mooie, eenvoudige en natuurlijke materialen. ‘Eenvoud siert’, zeg ik altijd. Daarbij deze leuke enkellaarsjes van het merk Sofie Schnoor, waar ik met gemak de hele dag op kan lopen. De binnenkant is heerlijk zacht, ik kan er gewoon met blote voeten in! Dat móet je even voelen; Comfortabele luxe!

Welke kleding staat jou het leukste?

Met mijn zestienjarige dochter, die al net zo modebewust is als ik, heb ik deze vraag uitgebreid besproken. We hebben besloten dat ‘de pauwenbroek’ absoluut het beste staat. Ik ben niet zo lang en deze broek komt nèt boven de enkel. Daardoor lijk ik langer. Goed gekleed zijn gaat over evenwichtige verhoudingen, dat geeft het wow -gevoel, waar je blij van wordt.Natuurlijk combineer ik deze vrolijke broek met een mooie zijden bloes en een suede jasje. Een leuk sneakertje maakt het áf!

Mogen we je kledingkast zien?

Bij een goede garderobe hoort een overzichtelijke kledingkast. Bij mijn werk als personal shopper organiseer ik óók de kast van mijn klanten. Een goed ingerichte kledingkast geeft rust en vereenvoudigt het kiezen.
De drie belangrijkste tips voor een goede kastinrichting deel ik graag met de lezers van Meerdanvijftig.nl:
1 Gebruik één soort hangers; dit geeft een goed overzicht.
2 Breng een goede scheiding aan per seizoen, alleen wat je gaat dragen in het zicht hangen, berg de rest weg.
3 Hang je kleding op kleur.
Bij mij is dit het resultaat, een overzichtelijke kledingkast waaruit het makkelijk kiezen is.

Wat is jouw liefste kledingstuk?

Deze luipaardprintlaarzen van Sendra zijn me ontzettend dierbaar. Ik heb ze al twintig jaar en draag ze regelmatig. Als ik deze laarzen draag krijg ik altijd complimenten én ze lopen ook nog eens heerlijk. Natuurlijk combineer ik ze met een goede spijkerbroek.

Kan je een winkel aanraden?

Ik slaag zelf altijd heel erg goed bij Zondag in de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam. Mijn kledingstijl, die ik als ‘stoer maar chique’ wil omschrijven, vind ik bij Zondag terug.

Kleed je je nu anders dan vroeger?

Ik kies nu, veel meer dan vroeger, voor goede kwaliteit. Degelijk vervaardigde kleding, gemaakt van natuurlijke materialen. Uiteindelijk is het toch ook héél prettig als kleding duurzaam is en langer meegaat?!
En héél erg korte rokjes; die droeg ik vroeger vaak, maar dat zal ik nu niet snel meer doen. En hele hoge hakkken, daar liep ik vroeger altíjd op. Dat kan ik niet meer. Maar dat hoeft ook niet meer; het is zó fijn dat we tegenwoordig modieuze sneakers kunnen dragen.