Dit jahet de vijfde keer dat Brigitte Leferink meedoet aan IkPas. Sinds januari 2019 zet ze iedere januarimaand haar alcoholgebruik op pauze. Het kost haar geen enkele moeite, zei ze op 1 januari. En het blijkt (weer) te kloppen. Maar straks breekt februari weer aan en kun je je afvragen: welke rol speelt alcohol dan – weer- in jouw leven? Meerdanvijftig.nl is nieuwsgierig naar de antwoorden!

Spannend

Een maand geen alcohol drinken. Ieder jaar opnieuw vraag ik me van tevoren af of het me moeite zal kosten. Of het net zo gemakkelijk gaat als het jaar ervoor. Het blijft toch een beetje spannend. De maand januari ben ik me extra bewust van wat ik drink. Gelukkig valt het ook dit jaar weer reuze mee. Op de ene nieuwjaarsreceptie dronk ik alcoholvrije bubbels, op de andere suikervrije frisdrank en water. Thuis houd ik het op water en thee. Voor het slapengaan een flinke kop ‘goede nachtrustthee’. Die is er in steeds meer smaken, van allerlei verschillende merken, variatie genoeg.

Vul deze zinnen aan en leer over de rol van alcohol in je leven

Of je nu wel of niet meedoet met IkPas, het is aardig om de rol van alcohol in je dagelijks leven eens onder te loep te nemen. Je kunt dat aan de hand doen van onderstaande aan te vullen zinnen. Het is de bedoeling dat je niet lang nadenkt, wat komt er het eerst in je op. Volg je intuïtie. Je kunt de antwoorden opschrijven, of gewoon in je hoofd opslaan.

  • Het drinken van alcohol…
  • 0.0 drankjes vind ik…
  • Als ik geen alcohol drink/zou drinken mis ik…
  • Nee zeggen tegen alcohol kost me…
  • De grootste verleiding…
  • De mensen in mijn omgeving…
  • Op 1 februari…

Wij zijn benieuwd!

En? Welke rol speelt alcohol in jouw leven? Valt het je mee of tegen? Speelt het helemaal geen rol, een kleine of kun je er moeilijk buiten? Laat onderaan deze pagina je reactie achter. Wij van Meerdanvijftig zijn benieuwd.

We zijn benieuwd naar de antwoorden!

Zou je vaker willen ontdekken wat er in je leeft? Brigitte Leferink heeft een speciaal aanbod intuïtief schrijven. Je krijgt iedere week een mail met gevarieerde schrijfoefeningen. Voor een half jaar deelnemen betaal je normaal gesproken € 69,00. Lezers van Meerdanvijftig krijgen korting en betalen slechts € 60,00 voor 26 weken schrijfplezier. Klik hier voor meer informatie en een voorbeeld.

Meer lezen

Aan het begin van het nieuwe jaar schreef Brigitte Leferink over de campagne van IkPas. Meer weten over de schrijfcursus die Brigitte geeft? Ze legde het uit in een verhaal over intuïtief schrijven. Van haar hand verscheen ook het boek ‘Mevrouw de Wit of hoe zal ik me noemen na de scheiding?’

Foto”s: Pixabay