Als meerdanvijftiger in de muziek wil je bij blijven. Dus kan het geen kwaad af en toe wat moderne pop live te horen. Zo sta ik hier samen met mijn vriend Cees, met wie ik samen een gitaartandem vorm,  in de Amsterdamse Tolhuistuin bij het optreden van de band Rondé met leadzangeres Rikki Borgelt. DJ Ruud de Wild is Rondé-fan van het eerste uur en sprak onlangs de wens uit ‘dat ze nou eens doorbreken.’ Volgens onze bescheiden mening is dat al aan het gebeuren. Het optreden in Amsterdam is uitverkocht en de zaal stampvol.

Binnen half jaar een megahit

Wat loopt er veel talent rond in Nederland! Leadzangeres Rikki Borgelt en de bandleden van Rondé zijn daar een goed voorbeeld van. Amper 3 jaar geleden ontstaan op de Herman Brood Academie en binnen een half jaar hadden ze met de single ‘Run’ al een 3 FM megahit. Rondé is een vervoeging uit het Spaans voor samenkomen. Het woord telt ook nog eens 5 letters, net zoveel als Rondé bandleden telt. Rikki wordt begeleid door een toetsenist, gitarist, bassist en drummer.

Zangeres Rikki houdt van dezelfde bands als ik

De jonge zangeres houdt van The Doors, Pink Floyd en Fleetwood Mac. Muziek uit de jeugd van meerdanvijftigers en toevallig houd ik ook van die bands. Het zal zeker ook invloed hebben gehad op Rondé’s muziek en daarom spreekt het me misschien ook zo aan. Hoewel in de opbouw de muziek van Rondé helemaal van deze tijd is, evenals de mix.

Rondé laat publiek dansen, springen, zingen

Ik voel de basdrum tot mijn lichaam doordringen. Ik kan mijn botten bijna horen rammelen en mijn trommelvliezen voelen vibreren. Maar het went snel en eigenlijk is het wel lekker…..Voor Rikkie is het niet moeilijk om het publiek te pakken; ze laat ze dansen, springen en zingen. Een fijne vorm van moderne popmuziek die af en toe heel transparant klinkt en dan weer in een stevig dance tempo overgaat.

Mijn vriend Cees muzikale vader van Rikki Borgelt

Naast me staat vriend Cees te glimmen van trots. Hij kent Rikki Borgelt al jaren en wordt door haar als haar muzikale vader beschouwd.  Ze schrijft zelf teksten en maakt de zangmelodie. Toetsenist Adriaan Persons componeeert veel van de muziek. Aan het prettige, licht doorleefde stemgeluid van Rikki herken je Rondé. Luister maar eens naar ‘Run’, en de tweede 3FM Megahit ‘We are one’ uit 2015. Op dit moment is ‘Naturally’ veel te horen. Nog leuker is om deze zomer naar een festival te gaan, waar ze optreden. Op 30 juni speelt Rondé op ‘Concert at Sea’. En als dat niet lukt, ze starten in het najaar met een nieuwe tour.

Dit is niet de laatste keer dat we genieten van Rondé

Wij genieten in de Tolhuistuin na  van deze band die nog geen sterallures heeft. Na het optreden praten alle leden met de fans na en gaan samen met ze op de foto. Rikki Borgelt en Rondé zijn een aanrader; het is zeker niet de laatste keer dat ik naar een optreden van deze band ben geweest!