In de journalistiek hoor je veel verhalen die je niet altijd kunt opschrijven. Omdat mensen niet onder hun eigen naam hun relaas op internet willen terugvinden of omdat de omstandigheden zich niet lenen voor een interview. Na vele jaren in het vak kan Brigitte Leferink heel wat vertellen. Dat doet ze onder de titel ‘Mijn geheim’. Omdat sommige verhalen voor velen van ons wel heel herkenbaar zijn. Of onze nieuwsgierigheid opwekken. Zoals dat van Gerda en Henk. Door een vergissing belandden ze op een feest voor swingers en dat beviel uitstekend.

Cijfertje verkeerd

Hé Ina, wat leuk dat je op het feest was. De tiende hebben we weer een party. Kom je dan ook? Groeten, Simon.’ Gerda vertelt dat ze een whatsapp-bericht kreeg met deze tekst. Haar ogen twinkelen en ze kan een lach nauwelijks onderdrukken. “Ik heet helemaal niet Ina, dus ik las de tekst nog eens goed. Het stond er toch echt. Misschien verkeerd bezorgd? Ik stuurde een berichtje terug: Hallo, ik ben Gerda, niet Ina. Waarschijnlijk verkeerd gestuurd. Jammer, een feestje klinkt wel goed.” Gerda haalt haar telefoon tevoorschijn en gaat door haar appjes. Ze stopt en houdt de telefoon voor me zodat ik erop kan kijken. ‘Sorry’, lees ik. ‘Waarschijnlijk heb ik een cijfertje verkeerd getikt. Maar als je van een party houdt, ben je welkom. Alleen is het wel een speciaal feest. Ik weet niet of je daar voor in bent. Het is een party voor swingers.’

“Mijn benen doen het nog prima….”

Henk, die naast Gerda zit begint te schaterlachen. “Ze vroeg of ik zin had in een dansfeest. Lekker een avondje swingen. Natuurlijk ben ik daarvoor in. Ik ben dan wel zevenenzestig, maar mijn benen doen het nog prima. Gerda las het bericht nog een keer hardop voor en ontdekte ze dat er swinger stond. Toen viel het kwartje. We moesten eerst vreselijk lachen, zo van hahaha, geintje. Maar toen we uitgelachen waren over het misverstand begonnen we er serieus over door te praten. Jaren geleden hadden we al eens met onze toenmalige buren wat gerommeld, maar verder was het onbekend terrein voor ons.

“Eigenlijk vonden we het wel spannend’,” vult Gerda aan. “Dus ik appte terug dat we niet meer de jongsten zijn maar wel graag van de partij wilden zijn. Er volgden nog wat berichtjes over en weer over de genodigden, kleding, locatie enzovoort, zodat we ons konden voorbereiden.”

Kleding, locatie, genodigden…: “Eigenlijk vonden we het wel spannend.”
Geënscenerde foto: Pixabay

Feestje voor swingers leuke ervaring

De spanning steeg toen de datum van het feest dichterbij kwam. ‘Leuke spanning’, volgens Gerda. Henk: “Het was immers lang geleden dat we zoiets hadden gedaan en toen waren het bekenden. Nu kenden we niemand. Het viel uiteindelijk erg mee. Er waren mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. De dj draaide lekkere muziek en er waren allemaal kamers waar je je met een groepje terug kon trekken. We voelden ons snel op ons gemak, het was echt een leuke ervaring.”

Variatie

Het is niet bij de ene keer gebleven. Gerda vertelt dat er regelmatig party’s worden georganiseerd, telkens op een andere plek. “Er is een harde kern die er altijd is en daaromheen een wisselende groep die af en toe komt. Wij behoren tot die laatste categorie. Eens in de paar maanden pikken we een feestje mee. Het geeft variatie in ons seksleven maar het beheerst het niet. We genieten ook volop met zijn tweeën.”

Meer geheimen…