Het coronavirus is nog steeds onder ons en echt normaal is het leven in Nederland nog niet. Maar we mogen weer wat vrijer op straat bewegen en we kunnen weer ergens naar toe. Tijd om de filmpjes en foto’s te wissen uit de dagen dat we ons leven voornamelijk binnen vier muren moesten slijten. Een aantal zijn zo goed gemaakt, dat het een beetje zonde is om ze in cyberspace te laten oplossen. Daarom kwam Meerdanvijftig op het idee om de leukste foto’s en filmpjes nog de revue te laten passeren. Weet je nog….?

De leukste foto’s: zo begon het

Niet in het Chinese Wuhan maar in Londen en New York met Boris Johnson en Donald Trump….volgens de grappenmakers dan.

Brad Pitt en Leonardo DiCaprio

Vrouwen worden in de leukste filmpjes vooral op de hak genomen. Gelukkig zijn  bij de leukste foto’s vrouwen niet altijd het onderwerp maar ook de doelgroep. Ben benieuwd hoeveel vrouwen intelligent met de lockdown in Nederland zouden zijn omgegaan, als deze twee voor de deur stonden…

Goed kijken naar een van de leukste foto’s…

Er wordt wel eens de vraag gesteld of vrouwen wel humor hebben. Inmiddels weten we met succesvolle cabaretiers als Claudia de Breij en Lenette van Dongen wel beter. Opvallend is dat de meeste doorgestuurde filmpjes de mannelijke visie op relaties in quarantainetijd tonen. Gelukkig is deze foto er nog….

Voetbal kijken

Verbazingwekkend dat er zonder voetbalwedstrijden nog zoveel tv-programma’s over voetbal te zien zijn geweest. Zo werd er thuis nog geboeid gekeken naar de EK-finale Nederland-Duitsland. Inmiddels is er weer actueel Duits voetbal te zien, en is er Spaans, Italiaans en Engels voetbal in het verschiet. Maar het gevoel dat uit de cartoon van Bep spreekt, overheerst.

Wachten op een medicijn

Af en toe verschijnen er hoopvolle wetenschappers in beeld en worden er ‘stappen’ gezet naar een vaccin of een geneesmiddel. Het advies van de Amerikaanse president om een slokje bleekmiddel tegen het virus te nemen, zullen we maar niet opvolgen. En ook de werking van het door hem aanbevolen chloroquine wordt betwist. Afstand houden en regelmatis handen wassen is het enige wat we kunnen doen. En zoveel mogelijk lachen. Want dat is écht gezond.

Niet alleen maar terugkijken maar ook teruglezen over de corona-quarantaine? Eerder verschenen op Meerdanvijftig.nl: