Ik kan maar moeilijk op gang komen deze maandag 16 maart. Het lijkt wel Blue Monday, ook al was dat in januari. Ik voel me raar, hoewel deze ochtend voor mij als thuiswerker nog niets is veranderd. En ik denk dat ik niet de enige ben die moeite heeft op gang te komen. Het onderwerp bij de koffieautomaat, op zo’n veilige anderhalve meter afstand van elkaar en alleen voor degenen die de werkvloer niet kunnen vermijden, laat zich raden. En anders is het wel hèt onderwerp in de groepapps: de gevolgen van de maatregelen tegen het coronavirus.

Geen beweging valt zwaar

Natuurlijk is ziek worden altijd erger maar als tennissers (we spelen twee keer per week) voelen we ons getroffen. We beoefenen geen contactsport, staan zeker anderhalve meter of meer van elkaar) en het RIVM schrijft op de eigen website dat besmetting via producten (denk in dit geval tennisbal) verwaarloosbaar klein is.  Dat de koffie, het biertje achteraf risico’s opleveren, is begrijpelijk. Maar het vooruitzicht: drie weken  onze geliefde beweging te moeten missen door de maatregelen die de overheid tegen het coronavirus heeft getroffen, valt zwaar.

Ontsnappen aan maatregelen tegen coronavirus

Ik pijnig mijn hersenen hoe we aan deze op zich begrijpelijke maatregelen tegen het coronavirus kunnen ontsnappen. Het is niet ideaal maar in het park is een betonnen tennisbaan, wellicht…? Mijn echtgenoot, die als amateur-scheidsrechter dit weekeinde nog treurde over 4 gemiste wedstrijden,  heeft al alternatieve plannen gemaakt voor alle afgezegde afspraken. Bij de bank ligt het lijvige boekwerk van Auke Kok over het leven van Johan Cruijff (blijft-ie toch in voetbalsferen) en opgewekt neemt hij zich voor eindelijk het nodige schilderwerk binnenshuis te gaan verrichten.

Boek in plaats van sport

Op school thuis

Aan het ‘school’tafeltje thuis.

Mijn dochter heeft het geluk dat haar zwangerschapsverlof net is ingegaan, zodat ze zich geen zorgen over opvang voor haar kleuter hoeft te maken. Maar hoe houdt ze hem bezig nu de scholen zijn gesloten door de maatregelen tegen het coronavirus? De ouders van mijn kleinzoon hebben besloten zo veel mogelijk de schoolsfeer te imiteren en sturen een fotootje hoe hij aan zijn eigen werktafeltje schuift. “En dan mag hij om 12.00 u buiten spelen, net als hij normaal gewend is.” Ben benieuwd of ze dat drie weken vol houden.

Stuur tips voor komende drie weken!

Zoals wij ons leven een draai proberen te geven en piekeren over de mogelijkheden die er na de maatregelen tegen het coronavirus nog wèl zijn, vragen wij ons af hoe anderen de komende drie weken denken in te vullen. Misschien kunnen we elkaar helpen? Meerdanvijftig.nl verzamelt graag de tips en trucs om ons aller sociale leven nog aangenaam te houden. Ontvangen we nog bezoek? En hoe gaan we daarmee om? Wat wordt de invulling van de (soms extra) vrije tijd? En zijn de maatregelen van de overheid terecht? Wat missen we het ergste? Schrijf ons via info@meerdanvijftig.nl., zodat we ideeën met elkaar kunnen delen. Op afstand en toch sámen!

Lees ook het artikel ‘Herinneringen in tijden van coronavirus‘ of ‘bang voor besmetting’