Elk jaar rijgen we een nieuwe herinnering aan de ketting die het ene kerstfeest aan het andere verbindt. En zo wordt een sfeervol kerstfeest 2019 ook het feest der herinnering. Daarom is het ook zo leuk om elk jaar weer naar Wham te luisteren of nog verder terug naar Andy Williams. Wie er een hekel aan heeft, zij getroost met de gedachte dat het na 1 januari weer is afgelopen.

Amsterdam uitdaging voor fotograaf

Ondertussen dompelen we ons onder in tradities. Voor een sfeervol kerstfeest brachten wij een bezoek aan de kerstmarkt (wij gingen dit jaar naar Essen) of weer naar het Amsterdam Light Festival, zoals Kees Rooze. “Ik wil hier niet teveel woorden aan wijden,” zegt hij erbij. “Want je moet de prachtige lichtinstallaties gewoon zién!”

Voor hem als fotograaf is het een uitdaging. “Enkele verstandige fotografen zie je met statief aan het werk. Met weinig licht heb je al heel gauw bewegingsonscherpte. Gedeeltelijk kun je dat oplossen door de ISO-waarde te verhogen, maar dit heeft als nadeel dat de ruis op de foto toeneemt naar mate de  ISO-waarde hoger wordt ingesteld. Het beste blijft om een statief mee te nemen, zodat op een langzame sluitertijd gefotografeerd kan worden”

Opzettelijke bewegingsonscherpte geeft soms extra leuk effect.

Lightfestival brengt je op onbekende plekken

Dus gewoon doen in het kader van een sfeervol kerstfeest 2019, want wat is er heerlijker dan een dagje Amsterdam ervoor uit te trekken? Het leuke van de route is, dat je altijd op plaatsen komt waar je anders niet komt, tenzij je er toevallig woont.  Als je slecht ter been bent bieden tal van rondvaartmaatschappijen een tour aan langs de kunstwerken. Het festival duurt nog t/m 29 januari 2020.

Kersttijd in Maastricht en Amsterdam

Nog meer sfeervolle Kerst!

Meerdanvijftig.nl wenst u een sfeervol kerstfeest 2019 en herinnert u graag aan de mooie verhalen die we al eerder ter gelegenheid van het kerstfeest publiceerden. Zoals Iedere Kerst ontroert mijn Maria, Wiette’s grote kerstkijken en natuurlijk de vorig jaar speciaal door haar geschreven Kerstfeuilleton!