In de journalistiek hoor je veel verhalen, die je niet altijd kunt opschrijven. Omdat mensen niet onder hun eigen naam hun relaas op internet willen terugvinden of omdat de omstandigheden zich niet lenen voor een interview. Na vele jaren in het vak kan Brigitte Leferink heel wat vertellen. Dat doet ze onder de titel ‘Mijn geheim’. Omdat sommige verhalen voor velen wel heel herkenbaar zijn. Of onze nieuwsgierigheid opwekken. Zoals dat van de 67-jarige Dolly en de even oude Lex. Zij hebben na het verlies van hun partner nieuw geluk bij elkaar gevonden. Maar ze betalen er een hoge prijs voor. Want de kinderen zijn tegen de nieuwe liefde.

Er was gelijk een klik

“We zijn nu al een jaar gelukkig met elkaar’. Lex hele gezicht straalt als hij het vertelt. ‘Het was liefde vrijwel op het eerste gezicht. Ontstaan tijdens een reis voor singles naar Bali. In het vliegtuig had ik Dolly al gespot en ik zorgde ervoor dat ik naast haar in de bus van de luchthaven naar het hotel kon zitten. Er was gelijk een klik.”

Dolly beaamt: “Je pakte het handig aan.” Terwijl ze het zegt, pakt ze de hand van Lex vast. “We hadden het erg gezellig tijdens de reis en na afloop hielden we contact. We hadden allebei in de jaren ervoor onze partner verloren. Ik was niet speciaal op zoek naar een nieuwe man in mijn leven. Het gebeurde als vanzelf. Verliefd worden als je midden zestig bent, het kan echt.”

‘Ze vinden ons belachelijk’

“Helaas denken Lex’ dochter Lieke en mijn zoon Bram daar anders over. De kinderen zijn tegen onze nieuwe liefde.” Er trekt een schaduw over Dolly’s gezicht. “Ze vinden het belachelijk dat we een relatie hebben. Op onze leeftijd! In hun ogen zijn we stokoud, staan we bij wijze van spreken met één been in het graf. Maar misschien hebben we nog wel twintig jaar voor de boeg. Dat is toch veel te lang om alleen te blijven? Mijn zoon Bram vindt het idee dat Lex hier regelmatig blijft slapen onsmakelijk. Hij wil daar niet aan denken en wil er niet mee geconfronteerd worden. Daarom blijft hij steeds langer weg. Het liefst zou hij helemaal geen voet over de drempel zetten als Lex hier is. Maar zo ver gaat hij nog net niet.”

mijn geheim

Op zijn geld uit

En Lex heeft dezelfde ervaring. “Mijn dochter weigert Dolly te ontmoeten. Lieke heeft daardoor een volkomen verkeerd beeld van haar. Ze is bang dat Dolly de spullen van haar moeder inpikt. Ze vindt het onverdraaglijk dat een andere vrouw op de bank zit die Anja heeft uitgezocht. Ze drukt me continu op het hart niet te gaan samenwonen. en ze vraagt steeds of Dolly wel alles zelf betaalt als we samen op pad gaan. Alsof Dolly op mijn geld uit is. Ik heb niet eens veel geld. Bovendien werkt Dolly nog en heeft ze zelf een eigen huis.”

Misschien te veel op kinderen geleund

“Je zou er bijna om moeten lachen, dat onze kinderen tegen onze nieuwe liefde zijn. Ware het niet dat het toch een druk op onze relatie legt,” zegt Dolly. “Het is zo jammer, dat ze ons dit nieuwe geluk misgunnen. De verstandhouding met hen is slecht geworden. Misschien hebben we in de eerste jaren na het overlijden van Dick en Anja teveel op Bram en Lieke geleund. Ze zijn beiden enig kind. Ze kregen altijd onze volle aandacht en in ons verdriet zochten we hen veel op. Nu leiden we weer meer ons eigen leven.”

Lex sputtert tegen: “Maar zij hebben zelf ook meer ruimte gekregen. Lieke spoorde me zelf aan om op die singlereis te gaan. Ze vond dat ik de deur uit moest. Leuke dingen moest gaan doen. En nu ik dat doe, maakt ze me het leven zuur.”

Meer lezen over liefde op leeftijd

Bij Dolly en Lex zijn de kinderen na de dood van een ouder tegen hun nieuwe liefde. Weduwe Paula hikt er zelf een beetje tegen aan, dat ze bij een nabestaandenbijeenkomst warme gevoelens voor een weduwnaar ontwikkelde. Daarom legt ze het graat uit. Nooit te oud voor de liefde. Walter (82) durfde eindelijk alleen op reis en ontmoette daar een leuke vrouw. Helemaal hoteldebotel! en Kees werd op zijn 68ste zelfs nog vader. Nog meer geheimen lezen? Klik dan hier.

Openingsfoto: Pixabay