In de journalistiek hoor je veel verhalen, die je niet altijd kunt opschrijven. Omdat mensen niet onder hun eigen naam hun relaas op internet willen terugvinden of omdat de omstandigheden zich niet lenen voor een interview. Na vele jaren in het vak kan Brigitte Leferink heel wat vertellen. Dat doet ze onder de titel ‘Mijn geheim’. Omdat sommige verhalen voor velen van ons wel heel herkenbaar zijn. Zoals dat van de tweeëntachtigjarige Walter. Hij is dan wel bejaard maar voor het eerst sinds lange tijd weer verliefd. En hoe.

Al twintig jaar weduwnaar

Walter begint te stralen als hij vertelt. ‘Liefde op het eerste gezicht. Ik had nooit gedacht dat me dat op mijn leeftijd nog zou gebeuren. Ik ben al twintig jaar weduwnaar. Had de liefste vrouw van de wereld, die helaas veel te vroeg overleed. Ik heb er veel verdriet van gehad. De eerste jaren had ik nog mijn werk maar na mijn pensioen vond ik het moeilijker. Zo stil in huis. Ik miste onze gesprekken, de vanzelfsprekendheid van haar gezelschap. Samen eten. Samen op vakantie. We maakten altijd rondreizen met een groep. We reisden de hele wereld over.’

En toen stapte Maaike in…

Bejaard én verliefd: het overkwam Walter tot zijn verrassing op zijn 82ste.
Foto: Pixabay

‘In het begin had ik niet zo’n behoefte aan vakantie maar na een paar jaar pakte ik de draad weer op. Op onze reizen waren er genoeg mensen die in hun eentje geboekt hadden. Ze vonden altijd aansluiting. Dat zou mij ook moeten lukken, dacht ik. En dat was ook zo. Mijn kinderen zeiden wel eens gekscherend dat ik op een singlereis moest gaan. Om een leuke dame te ontmoeten. Ik zei altijd dat ik die ook wel op andere reizen kon ontmoeten, maar dat was niet zo. Er waren wel leuke vrouwen, maar niet speciaal. Tot die reis naar Italië. Bij de laatste opstapplaats stapte Maaike in. Ze liet haar ogen door de bus dwalen en toen ze de mijne ontmoette, ging er een schokje door me heen. Je gelooft het niet he. Bejaard en verliefd…op mijn oude dag. Maar het is echt zo.’

Bejaard en verliefd schrijven en bellen ze elkaar elke dag

‘De reis was geweldig. Maaike en ik trokken de hele tijd met elkaar op. Als vanzelfsprekend zaten we iedere dag naast elkaar in de bus. We aten samen en kletsten ’s avond nog uren voor we gingen slapen. Tijdens de rondreis brachten we onder een andere bezoek aan de opera in Verona. Zaten Maaike en ik daar samen op de stenen bankjes. Van tevoren hadden we een flesje wijn gekocht en wat kant-en-klare hapjes. Het was zo romantisch, we genoten van de muziek en van elkaar. En dat is zo gebleven. Sinds de vakantie zien we elkaar elke week en zijn smoorverliefd. We schrijven elkaar lieve briefjes, bellen nog even voor we gaan slapen en vorige week heb ik een groot hart voor haar getekend. Met een stok in het zand. We zijn zo gelukkig.’

Nog meer geheimen

Brigitte schreef eerder het verhaal op van een vrouw over de perikelen van daten in coronatijd. Grootouders vertelden haar het verhaal over hun kleinzoon die door de politie is opgepakt. Een spijtoptante deed het relaas over getrouwd zijn met een oudere man. En hoelt het als je man zich beter verzorgt dan jij jezelf? Het geloof van Non Josefien wankelt. En wat als je man door het coronavirus een gezondheidsfreak is geworden? De aflevering over de problemen met een moeder-dochteruitje riep veel reacties bij de lezers op.