Opnieuw een sjiek kliekje van Karin de Lange

Er wordt steeds minder voedsel verspild in Nederland maar toch werd er in 2019 nog 34 kilo per persoon weggegooid. Karin de Lange gooit zelden of nooit iets weg. Is er over van gisteren? Dan voegt ze daar verse ingrediënten aan toe. ‘Sjieke kliekjes’, noemt ze dat. De komende weken zullen van haar op de social media van Meerdanvijftig.nl haar recepten verschijnen van deze sjieke kliekjes. Deze keer op tweede Paasdag een ei net eventjes wat anders: omelet met bosui, tomaatjes en nori.

Houdt je na het maken van sushi ook altijd norivellen over? Dit is wat je ermee kan doen. Ik ben een liefhebber van hartig eten en de algen van het norivel en de zeekraal maken dit gerecht zilt. Zout toevoegen is dan ook niet nodig.

Nodig voor omelet met bosui, tomaatjes en norivellen (voor 2 personen):

  • 3 eieren
  • lepel bakboter of -olie
  • handje zeekraal
  • twee bosuitjes
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 vel nori

recept:

Kluts de eieren in een kommetje, groot genoeg om later de andere ingrediënten erbij te voegen. Snijd de zeekraal in kleine stukjes. Snipper het norivel door het te vouwen en met een schaar in kleine stukjes te knippen. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de kerstomaatjes door midden. Meng dit allemaal door de geklutste eieren. Verhit de boter of de olie in de koekenpan en giet het kommetje leeg in de pan als het zover is. Eet hierbij een salade of stokbrood met kruidenboter.

Lees ook:

In Sjieke kliekjes tegen voedselverspilling legt Karin de Lange uit hoe ze tot haar eigen recepten komt, mét een recept voor moussaka. Eerder gaf ze ook een recept voor kleurrijk vegetarisch. Geïnteresseerd in vegetarische recepten? Wiette van Klingeren maakte vorig jaar een heerlijke vegan wortelcake als troost voor weer een corona-persconferentie.