Elke week geven we op Meerdanvijftig.nl een tip om naar te kijken. Deze week startte op Netflix het vijfde seizoen van Virgin River. Heerlijk om uren bij weg te zwijmelen, tipt Brigitte Leferink. Ze kijkt nu al uit naar seizoen 6!

Een dorpje waar iedereen elkaar kent…

Virgin River heeft alle ingrediënten voor urenlang zwijmelplezier. De jonge verpleegster Mel, met LA ontvlucht is en een nieuwe start wil maken. De knappe restauranthouder Jack met een duister verleden. Een dorpje waarin iedereen elkaar kent, er talloze ingewikkelde relaties zijn maar waar als het erop aankomt grote gemeenschapszin heerst. De prachtige natuur van British Columbia, waar de serie is opgenomen, doet de rest.

Nooit te zoetsappig

Mel en Jack zijn de hoofdpersonen maar de kleurrijke bewoners van Virgin River spelen een belangrijke rol in het verhaal. Veel herkenbare types, zoals je in elke plaats of buurt tegenkomt. Die herkenning maakt het plezierig om naar te kijken. De verwikkelingen die soms zo heftig zijn dat je hoopt dat je het nooit zelf mee hoeft te maken zorgen voor de nodige spanning. Zo wordt het nooit te zoetsappig.

Trailer voor het vijfde seizoen van Virgin River.

Gebaseerd op boekenreeks van Robyn Carr

Vervelen doet deze Netflix Original nog steeds niet. Het smaakt eerder naar meer. Het eerste seizoen ging van start in 2019. De serie is gebaseerd op de 21-delige boekenreeks van Robyn Carr. Ze begon met schrijven in 2007. In 2012 verscheen deel 20. Daarna bleef het lang stil, maar het succes van de Netflixserie heeft er waarschijnlijk aan bijgedragen dat in 2020 deel 21 het licht zag. Als die delen allemaal omgezet worden in film, hebben we nog vele afleveringen te gaan.

Wie de afgelopen jaren deze hitserie heeft gemist, kan alle seizoenen nog bekijken op Netflix.

Nog meer Kijk Eens

In de afgelopen jaren zagen we heel wat uiteenlopende series van Netflix, die we de moeite van het zien waard vinden. Onlangs keek Brigitte ook met veel plezier naar de intriges in de Turkse serie Terzi. Natuurlijk zijn daar ook nog alle seizoen van The Crown te zien. En heeft u ook al de afleveringen van Die Kaiserin gezien? Verplichte kost voor Sissi-liefhebbers. Zwijmelen deed Stella Ruisch ook bij Undercover op Netflix. Nog meer andere KIjk Eens-tips? Klik dan hier.

Openingsfoto: Mel en Jack in Virgin River. ©Netflix