Elke week geven we op Meerdanvijftig.nl een tip om naar te kijken. Brigitte Leferink verheugt zich op het tweede seizoen van Terzi, een spannende Netflix-serie van Turkse makelij die vanaf vanavond is te zien.

Lotgevallen van een gestoorde familie

The Tailor, heet de Netflixserie Terzi in het Engels. Misschien zou The fashion designer een betere omschrijving zijn. Of ‘De lotgevallen van een gestoorde familie’. Want dat idee krijg je als je de serie bekijkt. Niet gek als je weet dat het verhaal bedacht is door voormalig psychiater Gülseren Budaıcıoğlu. Zij baseerde zich hierbij op ervaringen uit haar praktijk. Niet van één cliënt, maar ze combineerde verschillende situaties tot één verhaal. Gelukkig maar, want als dit allemaal echt zou zijn… dan rijzen de haren je te berge.

Terzi heeft alles voor binge-waardige serie

Engels ondertitelde trailer van het eerste seizoen van Terzi.

Terzi is een Turkse dramaserie die de lotgevallen volgt van modeontwerper Peyami Dokumaci. Hij ontwerpt de trouwjurk voor de bruid van zijn jeugdvriend. Die jeugdvriend is een sinister type dat zich ontpopt als een wolf in schaapskleren. Voeg daarbij een beeldschone, verdrietige bruid, ouders met financiële belangen, een vader met het verstand van een klein kind en een oma die als matriarch met vaste hand de scepter zwaait over de hele familie. Vul dit aan met een portie geheimen dat ieder personage met zich mee lijkt te dragen en de ingrediënten voor een bingewaardige serie zijn compleet.

Kijk eens wat anders dan Nederlands, Brits of Duits drama

Dankzij Netflix is er een heel nieuwe filmwereld voor me open gegaan. De Nederlandse tv biedt vooral Nederlandse, Duitse, Britse, Amerikaanse en Scandinavische producties. Via Netflix keek ik al verschillende Spaanse, Israëlische, Italiaanse en Bollywoodseries. En Turkse, waarvan Terzi de laatste. Seizoen 2 is beschikbaar vanaf 28 juli. Seizoen 1 is nog te zien en als we de berichten mogen geloven staat er een seizoen 3 op stapel. Terzi is een serie die je vanaf de eerste scène boeit of verafschuwt. Oordeel zelf.

Verheug je met de trailer op seizoen 2 van Terzi.

Meer tips van Kijk Eens

Netflix weet menigeen aan de buis te kluisteren. Wendy Voois tipt de troosteloze pracht van Peaky Blinders. Stella Ruisch keek met plezier naar Guillermo del Toro’s Pinokkio en kreeg tegenstrijdige gevoelens bij de serie waarin Harry & Meghan hun leven uitspinnen voor de camera’s. Wie geen Netflix heeft krijgt ook van ons tips voor films en series die de moeite waard zijn. Wie gek is van Italië kan zijn of haar hart ophalen aan de bioscoopfilm Astolfo. Sissifans zien de Oostenrijkse keizerin door de ogen van haar hofdame in de film Sissy und Ich en bij HBO MAX kun je genieten van het vervolg op Sex and the City: Just like that.

Openingsfoto: Netflix