Elke week geven we op Meerdanvijftig.nl een tip om op het scherm naar te kijken. Je kan genieten van een ‘foute’ kerstfilm maar nog leuker is het volgen van een ‘foute’ kerstserie als Harry&Meghan op Netflix. Een suikerzoet sprookje dat prima past op de bank bij de kerstboom.

Privé kiekjes en filmpjes

En ze leefden, nog lang, gelukkig en het liefst in stilte; dat hóóp je als kijker na het zesde deel van de televisieserie Harry&Meghan. Sinds deze week kunnen we de drie laatste delen zien van de serie waarin de hertog en de hertogin van Sussex voor 112 miljoen dollar hun verhaal uitspinnen bij  Netflix.

Kijken voelt tegenstrijdig. Opnieuw komt de gouden kooi voorbij waar Prins Harry werd geboren en in opgroeide. De terreur van de honderden paparazzi die hem op zijn leven hebben begeleid. Maar Harry&Meghan voorziet nu vrijwillig in dezelfde behoefte van het grote publiek als die ‘misdadige’ paparazzi. Namelijk om te delen in het leven van het Britse koninklijk huis. Ook ik kijk geboeid naar het uitzonderlijke leven dat de zoon van de onfortuinlijke prinses Diana en inmiddels koning Charles tot nu toe heeft geleid. Maar het bevreemdt dat het echtpaar nu voor geld  zelfs hun privé kiekjes over het begin van de romance aan het publiek tonen. En zelf de camera’s dicht op hun huid toelaten.

Aantrekkelijk echtpaar en dotjes van kinderen

Veel nieuws krijgen royalty watchers van Harry&Meghan overigens niet te horen van de Engelse prins die trouwde met een Amerikaanse actrice uit het  succesvolle ‘Suits’, een televisieserie die zich afspeelt op een advocatenkantoor. De media-storm die na de bekend wording van hun relatie losbarstte was verschrikkelijk, het Britse hof was allesbehalve vriendelijk voor de Amerikaanse geliefde. En dan is er natuurlijk het nauwelijks verhulde racisme in Groot-Brittannië tegenover Meghan die een zwarte moeder heeft en een witte vader.

De ervaren regisseur Liz Garbus maakt er echter een mooi sprookje van, met schattige, romantische beelden van het aantrekkelijke echtpaar en hun dotjes van kinderen. De laatste discreet van achteren en opzij gefilmd.  Met het commentaar van jeugdvrienden, voormalige woordvoerders van het Britse koninklijk huis en schrijvers wordt er nog een documentair sausje overheen gegoten.

Harry&Meghan voor ‘gewone’ mensen

Gluren bij de buren, wie kan niet aan de verleiding weerstaan? Vooral niet als die adellijke buren de gordijnen zelf wijd open doen. Dus volop vermaak, zeker voor wie zich in de kersttijd even wil afsluiten voor de problemen waarmee wij, ‘gewone’ mensen, worstelen.

Preview van de serie ‘Harry&Meghan’.

Meer lezen

Voor wie niet genoeg kan krijgen van het Britse koningshuis is er genoeg te zijn. Zoals 5 seizoenen van The Crown. Maar we zagen ook de prachtige, échte documentaire naar aanleiding van het trieste jubileum van het dodelijk ongeluk van Diana. Nog meer behoefte aan romantiek? Dan kunt u onze tips voor Die Kaiserin en Sisi niet onbekeken laten. Nog verder terug zagen we Olivia Colman, die ook Koningin Elizabeth speelde in het 4de seisoen van The Crown, koninklijk schitteren in The Favourite. En laten we niet de even boeiende televisieserie over Koningin Victoria vergeten. Ook nieuwsgierig naar onze andere kijktips, klik dan hier.

Openingsfoto: still uit de Netflix-documentaire Harry&Meghan.