Elke week geven we op Meerdanvijftig.nl een tip om op het scherm naar te kijken. Deze week: Undercover. Een spannende, goede serie en dan ook nog met een aantrekkelijke hoofdrolspeler....

Heerlijk menselijk

Mijn dochter (30) en ik (63) zijn het erover eens: het is een genoegen om naar Tom Waes te kijken. Of hij nu een reisprogramma presenteert zoals Reizen Waes of agent Bob Lemmens in Undercover speelt. “Aantrekkelijke man,” vinden we allebei.

Niet dat Tom een superheld speelt. Integendeel. Hij neemt het niet zo nauw met politiemores in seizoen 1 en in seizoen 2 van Undercover maakte hij er al helemaal een rommeltje van. Kost het hem eerst zijn huwelijk, in de tweede serie raakt hij naast zijn vrouw ook zijn dochter en zoon kwijt. Maar dat maakt hem juist zo heerlijk menselijk.

Undercover niet ingewikkeld

En die spannende series waarin naast het plot ook het privé-leven van de hoofdrolspelers de nodige aandacht krijgt, kunnen rekenen op mijn warme belangstelling. Agatha Christie schreef misschien bestsellers maar als ik terug moet bladeren of spoelen om de ingewikkelde verklaringen voor de ontdekking van de dader te kunnen volgen, dan hoeft het niet meer. Ik zag onlangs een trailer van een remake van ‘Death on the Nile’: zag er prachtig uit maar ik weet niet of zo’n film me kan bekoren. Geef mij maar een charmant klunzige Tom, die natuurlijk ook nog even valt voor de charmes van een vrouw in de serie.

Kritiek was er ook op seizoen 2: want Ferry Bouman komt er maar mondjesmaat in voor….

Fictie wordt werkelijkheid

Undercover is de eerste Belgisch/Nederlandse Netflix-productie. De makers waren al aan het filmen voor de televisie toen de Amerikaanse streamingdienst zich meldde. Het verhaal is gebaseerd op het feitelijke verhaal van bendeleider en campingbewoner Janus van der W. Die was niet zo gecharmeerd van het feit dat hij model stond voor Bob Lemmens tegenpool Ferry Bouman (geweldig gespeeld door Frank Lammers). In eerste instantie zette hij een team advocaten in om Undercover te dwarsbomen. Maar toen hij zich uiteindelijk later zelf aangaf bij de politie, deed hij dat wel als Ferry Bouman.

En dan is er ook nog een derde seizoen Undercover!

Niets heerlijkers om alle afleveringen achter elkaar te kunnen zien. Daarom was het goed nieuws dat net na het zien van het tweede seizoen nu ook het hele seizoen 3, dat eerst wekelijks te zien was bij de BRT op Netflix staat. Ik verheug me!

Maar in seizoen 3 is Ferry weer helemaal terug!

Meer tips voor spannende series na Undercover

Brigitte Leferink tipte het spannende Black Space en The Serpent, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Morden i Sandhamn is een Zweedse misdaadserie waarvan ook de prachtige styling opvalt. En ze tipte ook de Netflix-serie Lupin. Stella Ruisch besprak de Nederlandse serie Red Light en Wendy Voois tipte Fauda, een serie over het Palestijns-Israëlische kwestie..