Elke week geven we op Meerdanvijftig.nl in de rubriek Kijk Eens! een tip aan onze lezers om op het scherm naar te kijken. Deze week adviseert Brigitte Leferink Lupin op Netflix. Niet in de laatste plaats omdat de charmante steracteur Omar Sy de rol van Assane Diop speelt.

Intouchables

Een geweldige cliffhanger die je doet verlangen naar meer, dat was het gevoel dat ik had na afloop van de laatste aflevering van Lupin, de Franse hit op Netflix. In deze serie gebruikt Assane Diop de avonturen van gentleman inbreker Arsène Lupin als leidraad om zijn vader te wreken. De rol van Assane wordt gespeeld door Omar Sy, de acteur die eerder al een schare fans kreeg door het personage Driss dat hij speelde in de film Intouchables. Voor die rol kreeg hij de César Award voor Beste Acteur.

Als Assane Diop roept hij opnieuw de sympathie op van de kijker. Als een kameleon wisselt hij van personage en ondanks dat hij liegt en bedriegt heb je met hem te doen. Precies als Arsène Lupin uit de boeken van Maurice Leblanc. De afleveringen die nu verschenen zijn, eindigen abrupt maar tot groot plezier van de Netflixverslaafden is er al een vervolg aangekondigd.

Reeks boeken over Arsène Lupin opnieuw uitgegeven

Net als veel anderen was ik nieuwsgierig of het boek echt bestond of dat het een verzinsel voor de film was. Het blijkt echt. De Lupinverhalen werden voor het eerst uitgegeven in 1907. De Nederlandse uitgeverij Oevers gaf Lupin uit in 2016 en maakt nu een nieuwe reeks uitgaven met een nieuwe vormgeving om Lupin te eren en te vieren dat Oevers dit jaar vijf jaar bestaat. Oudere kijkers kennen Arsène Lupin ook van de succesvolle televisieserie die begin jaren zeventig in Nederland werd uitgezonden.

Dankzij de serie op Netflix is de belangstelling voor de boeken van Arsène Lupin, gentleman inbreker in ieder geval enorm. Misschien moet ik er ook eens een lezen.

Lupin ook als boek in een nieuw jasje.

Kijk eens naar meer:

In de rubriek Kijk Eens! tipten we eerder Netflix-series Peaky Blinders, The Crown en Ratched, documentaires van IDFA.nl en de docu-serie De wereld van de Chinezen, de Avro-Trosserie Vliegende Hollanders, de -te streamen- bioscoopfilm Police, de prachtig gestileerde politieserie Sandhamn Murders en het televisieprogramma First Dates,