Vanaf vandaag kunt u elke week op Meerdanvijftig.nl een kijktip verwachten. Van televisieprogramma’s, streaming series tot een digitaal uitgezonden voorstelling van dans, toneel of cabaret. Zoals de onvolprezen Netflix-serie The Crown. Nog niet gezien? Dan is nu het moment om te gaan kijken.

Dit weekeinde (15-11) start op Netflix namelijk het vierde seizoen van The Crown. Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik voel me alsof ik bijna aan het einde van een heerlijke doos bonbons een nieuwe krijg aangeboden. We hebben de eerste drie seizoenen het afgelopen jaar verspreid gezien en zijn nu nèt halverwege de laatste serie die zich in de jaren zestig, zeventig afspeelt. En ik vrees het moment dat ik voor het laatst naar de aftiteling kijk; zonde dat de serie dan voorbij is…

Gillian Anderson die we al als nietsontziende politie-inspecteur zagen in The Fall, speelt de Britse premier Thatcher.

Iconische serie

Schitterende decors, prachtige kostuums en fantastische acteurs, zoals Claire Foy en Olivia Colman als de jonge en de oudere Queen Elizabeth, Vanessa Kirby en Helen Bonham Carter als haar zus Margaret. Hulde ook aan de scenarioschrijvers die elke aflevering van een mooie rode draad hebben voorzien. The Crown is nu al een iconische serie, zoals Downton Abbey en jaren geleden Brideshead Revisited waarvan wij als aandenken nog steeds de DVD-box koesteren.

Liefhebbers The Crown in goed gezelschap

En dan mag in seizoen 4  prinses Diana (gespeeld door Emma Corin) aantreden. Door mijn journalistieke werk heb ik haar opkomst en ondergang op de voet kunnen volgen. Niet alleen het moment dat ik door een collega werd gebeld met het nieuws van haar dood in een Parijse tunnel staat in mijn hersens gegrift. Ook de vele publicaties, over de trendsettende lady Di, verhalen over haar ongelukkige huwelijk als prinses, telkens nieuwe getuigenissen over haar noodlottig ongeval, al dan niet of slechts gedeeltelijk waar. Ben benieuwd hoe de scriptschrijvers daaraan invulling geven. Kijken dus! Naar verluidt zijn wij liefhebbers in goed gezelschap. Want ook de oude Koningin schijnt dol op The Crown te zijn….

Op zoek naar mooie televisieseries of films? Dan kunt u op Meerdanvijftig.nl terecht voor de verrassende tips die we in de afgelopen jaren hebben gegeven en die vaak via streaming-diensten nog steeds zijn te zien. Zo schreef Wiette van Klingeren al over haar liefde voor het Britse koningshuis, Zag ze Olivia Colman al schitteren in de met een Oscar onderscheiden film The Favourite en was ze al onder de indruk van de actrice in de televisieserie Broadchurch. Meer lezen? Klik dan hier