Francis van Broekhuizen is een rijzende ster op de Nederlandse televisie. De operazangeres trad op in televisieprogramma’s als Maestro, De slimste mens en deze zomer opende ze de serie Summerschool. Met haar humor, zelfspot en grote kennis weet ze een groot publiek aan zich te boeien.

Bij twijfel hard zingen

Dat doet ze ook met de verhalen in Bij twijfel hard zingen. In 35 hoofdstukken vertelt ze over haar leven. Als kind in Wassenaar, op het conservatorium in Amsterdam, als zangeres en BN-er. Ze laat veel van zichzelf zien en biedt een kijkje achter de schermen van de operawereld. Wat er komt kijken bij auditeren, het leren van een nieuwe rol en bij het optreden.

Een operazangeres die opvalt met Annie M.G. Schmidt

Ze vertelt hoe de katholieke kerk een rol speelt in haar leven, haar fascinatie voor Maria Callas, de liefde voor de film The Sound of Music en haar coming out. Alles gelardeerd met weetjes en uitleg voor wie totaal onbekend is met haar wereld. Daarnaast kom je al lezende allerlei details te weten. Dat de eindexamencommissie van het conservatorium bijvoorbeeld Stekelvarkentjes wiegelied het mooiste stuk van haar eindexamenuitvoering vond. Een operazangeres die hoge ogen gooit met een liedje van Annie M.G. Schmidt; wie had dat gedacht. Ze slaagde overigens cum laude.

Voor wie nieuwsgierig is geworden naar Stekelvarkentjes Wiegelied.

Meer horen en zien van Francis van Broekhuizen

De grappige tekeningen die de tekst opvrolijken, maakte ze zelf. Van Broekhuizen is een multitalent waarvan we hopelijk nog veel zullen zien, horen en lezen.

Bij twijfel hard zingen is niet alleen een boek (uitgegeven door Luitingh-Sijthoff, €20,99) maar tevens de titel van de tour waarmee Francis van Broekhuizen sinds 2019 langs de theaters trekt. Ook dit najaar is ze nog te horen en te zien, zie theater.nl

Meer lezen over boeken

Brigitte Leferink doet mee met de leesactie ‘Eenboekperweek’. En daar profiteren we van op Meerdanvijftig.nl. Zo stuitte ze onlangs nog op het biografische pareltje ‘Etta Palm‘, omdat ze graag leest over inspirerende vrouwen. Zo ging ze zelfs naar Vlieland, nadat ze het boek had gelezen over de kunstenares Betzy Akersloot-Berg. Geen wonder dat ze deze zomer ook een top 5 van leuke en spannende boeken kon geven voor onder de parasol (die trouwens ook lekker weg lezen op de bank). Nog meer tips? Klik dan hier.

Openingsfoto: afkomstig van boekomslag ‘Bij twijfel hard zingen’.